Biblioteca județeană „Marin Preda” Teleorman – Ziua internațională fără tutun

în Actualitate

antitutunBiblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează, cu ocazia Zilei Internaționale fără Tutun, o serie de manifestări menite  să tragă un semnal de alarmă privind riscurile pe care și le asumă fumătorii, tabagismul fiind principala cauză a deceselor.

Această zi  este marcată din 1988, pe data de 31 mai, la inițiativa și sub auspiciile Organizației Mondiale a Sănătății.  Anual este aleasă o temă nouă de dezbatere, iar cea propusă pentru 2016 se desfăşoară sub sloganul:  Un singur mesaj pe pachetul standard de tutun: avertismentul de sănătate!

Biblioteca  Judeţeană ,,Marin Preda”  în colaborare cu  Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Teleorman vor organiza o expoziţie de carte precum și o dezbatere ce va fi susținută de Oana Ioan, coordonator CPECA Teleorman la care vor participa și vor susține referate, printre alții, cadre didactice și elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Alexandria, Mirela Culică – documentarist, Mariana Țiței – bibliotecar.  Elevii de la Şcolile  Gimnaziale ,,Mihai Viteazul” și ,,Ştefan cel Mare”, coordonaţi de profesor Cristina Purcărea, vor prezenta lucrările pe care le-au realizat cu prilejul acestui eveniment.

Moderatorul activității este bibliotecara Mihăița Iancu. Activitatea se va desfășura la Sala de lectură a instituției, marți, 31 mai  2016, începând cu ora 10:00.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*