liberinteleorman.ro

BELINA / Al doilea pilot a confirmat deplasările lui Dragnea pe insula de la Seaca

11 martie 2020

Marți, la Tribunalul București, a continuat judecata în dosarul Belina, în care personaj cheie este Liviu Dragnea. Deși toate drumurile duc spre numele său, condamnatul Dragnea nu are nicio calitate în dosar.

La procesul în dosarul Belina din 10 martie a fost audiat și Victor Bucur, celălalt pilot care l-a transportat pe Liviu Dragnea pe insulă. Audierea acestuia s-a făcut după cea a administratorului Cobrex Trans Brașov (firma care deține elicopterul pe care l-a folosit Dragnea la deplasările pe insula Belina). Constantin Apavaloaie a declarat că serviciile pentru transportul lui Liviu Dragnea și al prietenilor săi pe insula Belina erau achitate de Partidul Social Democrat (PSD).

Astăzi, și celălalt pilot a confirmat zborurile lui Liviu Dragnea. Victor Bucur, de la Cobrex Trans, a efectuat zboruri pe insula Belina, el neștiind la acea dată că este o insulă, nefiind amenajată ca atare. „Am efectuat în jur de 5-6 zboruri. Pe parcurs am observat o singură schimbare a zonei de aterizare, dintr-o zona sălbatică într-o mică platformă de aterizare. S-a făcut acea platformă pentru aterizarea în condiții de siguranță. Îl transportam pe domnul Dragnea. Mai era și cu alte persoane, printre care pot menționa pe domnul Adrian de la SPP. Cu el țineam legătura și îmi spunea unde vom zbura. Au fost momente în care îl transportam pe insulă, dar și situații în care îl luam de pe așa zisa insulă. Zborurile erau efectuate în perioada 2016-2017, în campania electorală. Nu știu exact ce chestii organizatorice erau acolo”, a declarat Victor Bucur.

Întrebat de procuror despre platforma construită, Bucur a răspuns ca ea a fost făcută după solicitările lor de a elibera locul de vegetație. Nu erau elemente luminoase și oricine putea face acea platforma. Nu putea fi denumită heliport. Am observat clădiri în zona doar din poziția elicopterului. Nu era o locație care să iasă în evidență. ”Personal, identificam locul ca fiind o parte din comuna Seaca. Nu am transportat-o niciodată pe doamna Shhaideh acolo”, a mai spus Bucur.

Celălalt martor audiat Stoenescu Șerban Mircea, consilier la Direcția economică din cadrul Ministrului Mediului, a spus că nu își aduce aminte să fi fost modificate date de inventar.

Întrebat dacă au existat discuții în legătură cu transferul insulei belina din proprietatea statului în cea a CJ Teleorman, el a spus că nu au fost discuții. „Nu ne pronunțam asupra corectitudinii transferului, însă știu ca au existat anumite cerințe de la Apele Romane în legătură cu acest transfer. Nu îmi aduc aminte sa fi fost modificate date de inventar. Poate doar actualizări. Nu știu dacă modificarea se refera la schimbarea administratorului, dar nu pot oferi detalii. Modificarile pot cuprinde diferite date, de administrare, de numire sau anumite detalii din cartea funciara și au loc exclusiv prin hotărâre de guvern”. Unul dintre avocați i-a înaintat o adresa prin care acesta spunea ca nu are obiecții și observații cu privire la HG care urma să fie adoptată.

Cercetarea judecătorească va continua pe data de 24 martie, începând cu ora 10.00, atunci când va fi audiat fostul vicepremier Vasile Dâncu, și pe 7 aprilie, ora 10.00, când printre martori se va afla Trifu Floarea, administrator TelDrum.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Nu sa mai auzit nimic de cele 300 de case pe care le are in Brazilia. Ca vre o 2 ani numai de Brazilia era vorba. Din cate citesc eu, Dragnea e noul Al Capone. Intalniri in locuri secrete, elicoptere, SPP, nici nu ma mir ca Irina sa indragostit de noul 007

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Eugen Pîrvulescu va candida pentru președinția Consiliului Județean Teleorman

Următorul articol

VIDEO. Ioan Niculae nu-și mai plătește angajații. Noi proteste la Combinatul Chimic din Turnu Măgurele!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică