BEJ Teleorman confirmă: în Alexandria, aproape toate partidele încalcă legea afișajului electoral!

în Actualitatea politică/Administratie

În urma unei sesizări depuse la Biroul Electoral Județean Teleorman, pe 25 octombrie a avut loc o ședință în care s-a dezbătut problema încălcării de către partidele politice a regulilor privitoare la afișajul electoral. Conform, sesizării, atât PSD, cât și PNL, PMP și Alianța „UN OM” au afișat mai mult de un afiș electoral pe panourile special amenajate în acest scop în municipiul Alexandria. Solicitantul, pe numele său Mihai Mihail, a atașat sesizării sale și fotografii, care arătau numărul de afișe electorale amplasate pe panouri. Astfel, pe un singur panou de afișaj din Alexandria, PSD, PNL, PMP și Alianța „UN OM” au afișat mai mult de 1 afiș, așa cum prevede legea 370/2004.

În consecință, Biroul Electoral Județean, care veghează la respectarea regulilor de campanie electorală urmează să dispună îndepărtarea afișelor electorale care depășesc numărul prevăzut de lege din locurile indicate. Măsura va fi îndeplinită de către primarul Victor Drăgușin, cu sprijinul organelor de ordine publică.

În continuare, singurul partid care respectă legea electorală în Teleorman rămâne alianța USR-PLUS, care a avut grijă să afișeze pe toate panourile un singur afiș al candidatului Dan Barna.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*