BCT-CST Alexandria a înregistrat în Liga Naţională, în ultimele meciuri ale anului 2015, alte două eşecuri

în Sport

baschetȘtefan Stan

Ultimele două meciuri din 2015 în Liga Naţională de baschet feminin au adus alte eşecuri pentru echipa BCT-CST Alexandria, în faţa unor adversari mai puternici din actuala ediţie de campionat. Mai întâi, miercuri, la Craiova, unde formaţia din reşedinţa Teleormanului este „gazdă în deplasare” pentru disputele de acasă, BCT-CST a fost învinsă în cadrul etapei a 15-a de ocupanta locului doi din clasament, Olimpia CSU Braşov, cu 69-57 (22-21, 16-13, 18-19, 13-4), care a confirmat astfel statutul său de favorită. Totuşi, conform transmisiei live de pe site-ul Federaţiei Române de Baschet, meciul a fost destul de echilibrat în cea mai mare parte, învingătorul fiind decis în ultimul sfert. Poate a influenţat şi o anumită stare de oboseală în tabăra alexăndreană, acolo unde patru jucătoare – Elan Brown, Alina Chivu, Shanita Arnold şi Viorela Voicu – au rămas mereu în teren. Cu siguranţă, antrenorul Mădălin Piperea nu a avut alte soluţii pentru acest test dificil, în condiţiile în care jumătate din lotul echipei este alcătuit din junioare de la CSS Alexandria. Să remarcăm că Alina Chivu a fost cea mai bună marcatoare, iar Elan Brown şi căpitanul Viorela Voicu au terminat în double-double. Sigur, nicio dispută nu seamănă cu cealaltă, dar mă întreb care ar fi fost rezultatul final dacă talentata Shanita Arnold ar fi avut o eficacitate aproape de evoluţiile sale obişnuite. Pentru BCT-CST au jucat Alina Chivu – 18 (4×3) puncte, Elan Brown – 15 (1×3) p şi 14 recuperări, Viorela Voicu – 14 p şi 11 recuperări, Mihaela Mihai – 6 (2×3) p, Shanita Arnold – 2 p, Alina Podar – 2 p şi Beatrice Alaiba.
În ultima partidă din acest an, în etapa a XVI-a, teleormănencele au evoluat luni la Cluj-Napoca, unde gazdele s-au impus cu 64-46 (25-7, 13-14, 9-13, 17-12). Deci, trei sferturi (cu două câştigate de BCT-CST!) a existat egalitate, însă în primele zece minute ardelencele au reuşit un avantaj categoric, care s-a dovedit decisiv în stabilirea învingătorului. Startul excelent de meci, în faţa unei grupări care a reuşit doar un coş în şase minute, le-a permis gazdelor să conducă permanent, lejer, pe tabela electronică. Statistica atestă şi o curiozitate pe care nu am mai întâlnit-o la BCT-CST: alexăndrencele nu au reuşit să finalizeze nici măcar o aruncare de trei puncte. Din nou Elan Brown, Viorela Voicu şi Shanita Arnold au dus greul pe toată durata confruntării. Comparativ, la Universitatea doar trei baschetbaliste au evoluat maximum de minute care reprezintă trei sferturi din meci. Tehnicianul Mădălin Piperea a folosit în acest joc pe Elan Brown – 13 puncte (plus 14 recuperări), Viorela Voicu – 12 p, Shanita Arnold – 11 p, Alina Chivu – 7 p, Alina Podar – 2 p, Beatrice Alaiba – 1 p, Mihaela Mihai şi Tania Agache.
Aşadar, bilanţul alexăndrencelor în actuala ediţie a Ligii Naţionale de baschet feminin cuprinde cinci victorii şi nouă înfrângeri, cu 19 puncte acumulate păstrându-se locul opt din clasament, ultimul ce asigură prezenţa în play-off la sfârşitul sezonului regulat. Principalul adversar rămâne, deocamdată, BCM Danzio Timişoara (locul nouă), cu 17 puncte din 13 jocuri. De altfel, bănăţencele au pierdut acasă, în etapa a 15-a, cu CSU Alba Iulia (60-80).
Ultima etapă din acest an a adus o nouă înfrângere (după cea de la Braşov) pentru liderul ACS Sepsi SIC Sf.Gheorghe, în deplasarea de la Arad. Universitatea Goldiş ICIM a făcut un meci mare şi a învins cu 76-55. Rezultatul este surprinzător şi pentru faptul că anterior reprezentanţi ai conducerii publicului din Arad au anunţat decizia de a se renunţa, începând cu ianuarie 2016, la jucătoarele străine, din cauza imposibilităţii achitării salariilor mari. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu echipa din Banat, de unde vor pleca în zilele următoare baschetbaliste valoroase, singura certitudine fiind faptul că pe 5 ianuarie, în etapa a XVII-a, BCT-CST Alexandria are adversar chiar pe Universitatea Goldiş ICIM…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*