liberinteleorman.ro

Baronul se întoarce acasă

3 iunie 2015

dragnea-Carmen Dumitrescu
Drumul baronului roşu în politica de nivel înalt s-a cam încheiat… Că se vorbeşte despre o revenire în forţă a lui la nivel central după completul de cinci, e adevărat. Însă prea puţini cred în această perspectivă. Tocmai pentru că e foarte vagă. Certitudinea care începe acum să se contureze este revenirea lui Liviu Dragnea în politica judeţeană, de unde n-ar intenţiona să mai plece. Unii colegi de-ai săi spun că decizia revenirii la matcă n-a fost una pe care baronul roşu a acceptat-o cu inima deschisă, dar a fost singura care i se pare rezonabilă în contextul dat. Mai ales că în Teleorman locul lui Dragnea n-ar putea fi ocupat decât de Victor Drăguşin iar Dragnea e prea orgolios ca să permită cuiva să creadă că a atins un nivel de egalitate cu el. De altfel, acesta a fost şi marele joc al baronului roşu: în toţi anii în care s-a dezvoltat în politica judeţeană, el a crescut pe lângă el doar indivizi cu suflete de slugi, cărora le-a dat doar funcţia, nu şi oportunitatea de a creşte ca oameni politici şi de a putea înlocui cu succes vechea garnitură atunci când timpul şi împrejurările aveau să o ceară. Drăguşin a fost un caz mai special. Poate din cauză că e şi el scorpion şi are acelaţi tip de magnetism, dar şi de orgoliu personal ca şi Dragnea. Tot de aici, credem noi, s-a născut şi atitudinea de independenţă a lui Drăguşin faţă de Dragnea, luptele din Alexandria câştigându-se numai de către Drăguşin, cu sau fără sprijinul lui Dragnea. În plus, Drăguşin a mai reuşit să se facă iubit de oameni. La un moment dat, avea şi Dragnea această calitate, dar ea s-a risipit ca prin farmec atunci când puternicul personaj a simţit mirosul puterii adevărate. Şi a început să-şi uite menirea. În cazul în care Dragnea nu înţelege încă asta, toată setea revanşardă dezlănţuită împotriva lui vine tocmai din sentimentul oamenilor că Dragnea i-a trădat. Şi când vorbim despre oameni nu vorbim despre membrii de partid. Plecarea sa la Bucureşti a fost un prilej unic pentru social-democraţii cu ambiţie să mai scoată capul. Nu l-au exploatat. Cei care aveau o umbră de potenţial politic s-au resemnat la afacerile lor iar cei proşti, dar ambiţioşi au devenit veritabili măscărici, coborând nivelul partidului la o limită inacceptabilă. Acum, Dragnea se întoarce. Ca un fiu rispitor, care a înţeles că lumea întreagă nu-i poate oferi căldura de acasă. E adevărat că pesediştii, sau cel puţin, unii dintre pesedişti îl aşteaptă cu braţele larg deschise. De asta s-au dus după el la Craiova Gâdea, Boboc, Simionescu, Drăguşin, Dăncilă, Pârvu, Bădănoiu sau Cuclea. De asta s-a înecat Viorica Dăncilă în lacrimi, spunându-i baronului roşu că fără el nu se poate. Din păcate pentru baronul roşu, oamenii care nu sunt membrii de partid au o problemă cu fiii risipitori. Dar va înţelege singur cum stau lucrurile la următoarele alegeri, când nu va mai putea mobiliza nici măcar morţii la vot…

Advertisement

3 Comments

  1. viorica Dancila este o nevinovata din toate punctele de vedere.
    Sa se duca de unde a plecat , la Scela Videle, sa-si ia cismele in picioare si sa munceasca.

  2. Fratilor, Dragnea, Dragusin, Gadea, Dancila etc, sunt toti o apa si un pamant! Ei nu sunt altceva decat niste veritabili asasini economici ai poporului pentru care, in conditii normale, ar fi trebuit sa se jertfeasca. Sa dea tot ce aveau mai bun in ei, pentru popor. Asta este rolul politicianului. Scopul politicii este acela de a castiga puterea, pentru ca din acel moment sa faci totul pentru binele poporului.
    Deci, nu ne mai povestiti despre jocurile, despre tintele, despre pasiunile si calitatile acestor criminali economici. Ii cunoastem atat de bine incat nu mai avem nevoie de absolut nici o informatie despre ei.
    Daca puteti, informati-ne despre oameni adevarati, despre oameni dedicati interesului local, judetean si national. Astia, cati or mai fi ei, sunt cei care ne intereseaza, nu acest arhetip uman caruia putem sa-i spunem generic „politicianul asasin”!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ovidiu Sîrbu, primarul Alexandriei pentru o zi

Următorul articol

Podul dracilor de la Zlata

Cele mai recente articole de Actualitatea politică