Azil ILEGAL, în Teleorman! Au fost găsite 17 persoane în vârstă și cu handicap

în Actualitate/Social

Teleorman – Astăzi, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, Poliției orașului Zimnicea și Secției nr. 12 Poliție Rurală Zimnicea au efectuat o descindere la un imobil situat în comuna Pietroșani, județul Teleorman.

În timpul verificărilor, autoritățile au descoperit că imobilul funcționa ca o pensiune, deși nu avea autorizație și nu îndeplinea standardele necesare pentru a desfășura activități de cazare. În interiorul acestuia au fost găsite 17 persoane în vârstă și cu handicap, care erau cazate în condiții precare și nesigure.

Proprietara imobilului este o femeie în vârstă de 47 de ani, din localitatea Pietroșani. Imobilul era folosit ca sediu al unei societăți comerciale înființate în septembrie 2022, care oferea servicii de cazare ilegal, potrivit Poliției.

„La data de 13 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, Poliției orașului Zimnicea și Secției nr. 12 Poliție Rurală Zimnicea au descins la un imobil situat în comuna Pietroșani, județul Teleorman.

În urma verificărilor, în imobilul respectiv, au fost găsite 17 persoane în vârstă și cu handicap, care funcționa sub forma unei pensiuni.

Imobilul aparținea unei femei, de 47 de ani, din localitatea Pietroșani și în el funcționa sediul unei societăți comerciale, care avea ca obiect servicii de cazare, înființată în septembrie 2022.

Au fost sesizate toate structurile cu atribuții pe linie de verificare și control, pentru efectuarea de verificări conform competenței.

Persoanele găsite în centrul ilegal au fost transportate la unitați medicale, pentru îngrijiri de specialitate, fiind contactate și rudele acestora.

Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de Exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și evaziune fiscală.

De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, conform HG 301/2012, în valoare de 12.000 de lei, persoanei juridice”, a aunțat IPJ Teleorman.

Verificările se desfășoară în urma dezvăluirilor presei care au șocat întreaga țară referitoare la căminele groazei din județul Ilfov, acolo unde mai mulți bătrâni au fost maltratați și neglijați

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*