liberinteleorman.ro

Avocatul Ardeiaș își așteaptă sentința

10 august 2015

Monica Vasilescu

liviu ardeiasDupă ce și-a petrecut ultimii ani prin instanțe de judecată și arest preventiv, renumitul avocat din Baroul Teleorman – Liviu Ardeiaș stă cu sufletul la gură așteptând pronunțarea în dosarul privind abuz în serviciu în formă calificată (art.248 ind 1 C.p.), amânată de două ori până acum.

Prima dată, pe 14 iulie 2015, Curtea de Apel București, acolo unde se derulează procesul, a amânat pronunţarea la data de 28 iulie 2015. Nu a fost să fie nici atunci, iar instanța a decis să mai acorde încă un termen al pronunțării, pe 17 august 2015.

Amintim că, în acest caz, pe lângă Liviu Ardeiaș, sunt inculpați și Puiu Aurel, fost comisar șef la Garda Financiară Teleorman, alături de Tănăsescu Cantemir-Constantin și Pană Marin, comisar superior respectiv comisar în aceeași instituție. Reamintim că totul li se trage de la faptul că procurorii au solicitat Gărzii Financiare efectuarea unor controale de specialitate privind activitatea cabinetului de avocatură al inculpatului Ardeiaș Liviu, iar cererea a fost repartizată Gărzii Financiare Teleorman. Urmărirea penală la început fiindcă, așa cum spun organele statului, inculpații Puiu Aurel, Tănăsescu Cantemir-Constantin și Pană Marin, deși li s-a solicitat în mod repetat de către procurori să transmită rezultatele controlului, nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu și au transmis DNA o sesizare penală prin care s-au rezumat să constate doar infracțiunea de refuz de a reface evidența contabilă, fără să răspundă și cu privire la cerințele dispuse de procuror.

Liviu Ardeiaș a infirmat existența neregulilor intenționate. Punct cu punct, acesta a demontat fiecare acuză care i se aduce, nu oricum, ci întărită de baza legală pe care o cunoaște bine, prin pricina profesiei din care a ieșit la pensie pe 1 februarie 2013. Rămâne de văzut ce vor hotărî judecătorii în speța sa, dar chiar dacă vor da o soluție favorabilă, pata nu se va șterge ușor de pe conduita profesională a lui Liviu Ardeiaș, pentru că toți cei care îl cunosc își vor aminti la un moment dat felul în care marele avocat a ieșit din scenă.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

În ropote de strigăte și aplauze, Ideo Ideis X s-a încheiat

Următorul articol

Centrul social de la Lada capătă contur. Preotul Florin Danu a mai achiziționat două uși

Cele mai recente articole de Actualitate