Tribunalul Teleorman

Avocații lui Dragnea cer strămutarea procesului Teldrum de la Tribunalul Teleorman, pe fondul “mediatizării intense”

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Procesul de la Tribunalul Teleorman prin care se dorește redeschiderea dosarului Teldrum la solicitarea DNA a ajuns la a treia amânare. După ce data trecută, avocații lui Dragnea au cerut amânare, pe fondul unei erori în citarea părților, acum ei au identificat o nouă chichiță care să ducă la prelungirea judecării dosarului. Practic, invocând mediatizarea excesivă a cazului Teldrum, avocații Teldrum au depus o cerere de strămutare, care urmează să fie judecată la Curtea de Apel București. Între timp, pentru a nu i se anula o eventuală decizie, judecătorul Violeta Maidanuc a decis că e preferabilă o nouă amânare pentru data de 4 decembrie, sperând că între timp se va judeca și cererea de strămutare a dosarului.

În sală a fost prezent și inginerul proiectant al Modul proiect, Gudei Doru Cătălin, care nu părea foarte fericit de această nouă amânare a procesului.

 Procurorul DNA, aflat în sală, a insistat pentru  continuarea judecării fondului, în ciuda cererii de strămutare, însă judecătorul Violeta Maidanuc a considerat că e preferabil să nu se ajungă în situația anulării hotărârii sale, dacă se va accepta cererea de strămutare. Motivul cererii de strămutare formulată de avocații Teldrum e legat de “intensa mediatizare a cauzelor privind Teldrum și pentru înlăturarea oricăror suspiciuni și efecte nedorite ale judecării cauzei în Teleorman.”
Judecătorul cauzei, Violeta Maidanuc, s-a arătat intrigată de lipsa de încredere în imparțialitatea sa, însă a admis cererea de strămutare și a stabilit un alt termen de judecată, în cazul în care cererea de strămutare va fi judecată în defavoarea Teldrum și procesul va continua la Teleorman.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*