liberinteleorman.ro

Avocata lui Dragnea crede că sunt șanse de 100% să fie eliberat mâine

26 mai 2021

Avocata Flavia Teodosiu, cea care îl reprezentă pe Liviu Dragnea în mai toate procesele, a declarat, miercuri, la Tribunalul București, că sunt șanse de 100% să fie eliberat, deoarece îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege.

„Am făcut o cerere de amânare în sensul amânării acestei cauze, întrucât dispoziția legală prevăzută de Art.74, alin. 5 din Codul de Procedură Penală spune că dacă se va admite acea cerere a noastră de strămutare această hotărâre va fi desființată conform legii. Eu am apreciat că este util și firesc, și normal, și legal ca această instanță să amâne judecarea contestației. Instanța nu a admis cererea noastră, ne-a dat cuvântul pe fond. Eu am făcut toate apărările și esențial de spus este că instanța fondului a pronunțat, din punctul nostru de vedere, o hotărâre complet nelegală și neîntemeiată, pornind în primul rând de la dispozițiile Dreptului național, cât și de la dispozițiile Dreptului european”, a spus Flavia Teodosiu, după proces.

Aceasta a spus că sunt șanse sută la sută ca Dragnea să fie eliberat mâine.

„În mod normal, după părerea mea, șansele sunt de 100%, având în vedere că sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege, atât de legea română, cât și de legea europeană.

A participat la toate programele educative la care a fost lăsat. I-au spus că unele sunt sub pregătirea dânsului și atunci nu l-au lăsat să participe. S-a susținut că nu a participat la toate programele religioase. Ba da. Lăsând la o parte că este un om credincios, credeți-mă, a participat la toate programele religioase. Legea spune să ai un comportament corect, nu să fii superman”, a spus avocata lui Dragnea.

Reporterii i-au amintit avocatei că mâine se împlinesc doi ani de când Liviu Dragnea a fost încarcerat: „Da? Nici nu m-am gândit. Doamne ajută, ce să zic. Poate astrele și bunul Dumnezeu coboară și luminează mințile tuturor”, a spus Flavia Teodosiu.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dragnea află astăzi dacă va fi ELIBERAT – Decizie definitivă

Următorul articol

Liviu Dragnea NU iese din închisoare – Decizia este DEFINITIVĂ

Cele mai recente articole de Actualitate