liberinteleorman.ro

Avansare pe linie de partid la DGASPC Teleorman: la 32 de ani a devenit șef de serviciu, după ce a lipit afișe în campaniile PSD

După cum am mai menționat în repetate ocazii, DGASPC Teleorman a fost dintotdeauna o pepinieră de cadre a PSD. Acolo, oamenii au fost angajați pe bani sau pe pile, în funcție de interesele și nevoile partidului care conduce încă la nivel administrativ județul. De altfel, toate aceste lucruri sunt confirmate de procurorii DNA, care au specificat în rechizitoriile aferente investigațiilor legate de Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman mai multe elemente ilegale și profund imorale. De pildă, nu doar angajarea celor două femei care lucrau în realitate la sediul PSD a fost problema principală a instituției. Vă reamintim că acolo au fost vremuri în care un post era cumpărat direct de la Floarea Alesu, conducătorul instituției, în schimbul a 1000 de euro. Cumva, însă, era de sperat că practicile acestea vor înceta. Din păcate, nu e cazul, pentru că în anul 2017, o tânără membră PSD, Alexandra Stuparu, își încerca norocul la un concurs pentru ocuparea unui loc de muncă în cadrul DGASPC Teleorman. În timpul examenului, secretara și-a dat seama că tânăra își păstrase telefonul și avea cască în urechi. Există un proces verbal la dosarul de organizare a concursului de la Centrul din Olteni în care episodul este confirmat. Totuși, de pe site-ul instituției a fost scos anunțul cu rezultatul. Ulterior, Alexandra Stuparu a reușit să se înscrie din nou la un concurs de angajare în cadrul DGASPC și a devenit inspector asistent în cadrul serviciului de Asistență Socială.

Ieri, conducerea instituției a decis să o numească pe Alexandra șef de serviciu, deși din serviciul ei, ea are cea mai mică vechime.

O sursă a noastră din cadrul DGASPC Teleorman susține că acest caz al Alexandrei Stuparu nu este unic.

Există mult mai multe cazuri de ilegalități și numiri în funcții publice, avansări, promovări pe criterii politice la DGASPC Teleorman și înainte, și după dosarul unde a fost condamnat domnul Liviu Dragnea. Este bine să se verifice toate actele de încadrare, numire și promovare ale angajaților.”

Alexandra Stuparu, devenită acum șef de serviciu la DGASPC, deși abia are 5 ani de experiență în câmpul muncii (nu în domeniul asistenței sociale), a studiat la Universitatea Hyperion, unde a absolvit… științe politice. Și nu e întâmplător deloc, pentru că există zeci de fotografii în care Alexandra Stuparu a fost imortalizată prestând pentru PSD în campaniile electorale din Teleorman.

Alexandra Stuparu, în campania PSD
Alexandra Stuparu, la sediul PSD, cu echipa de campanie

L-am contactat și pe directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu, pentru a înțelege de ce a fost Alexandra Stuparu îndreptățită la avansare. Acesta a spus încă de la început că se aștepta să fie sunat pe această temă și ne-a spus că e o pură coincidență faptul că tânăra de 32 este o membră cu vechime a PSD Teleorman.

Deocamdată are o delegare de atribuții, corespunde fișei postului, se încadrează pe post, nu am avut până la urmă pe cine, dar ca să ocupi o astfel de funcție nu contează numai vechimea. Nu a contat nici pe departe că angajata noastră e și membru PSD, pentru că dacă era să o pun că era membru PSD o puneam de acum două luni de zile, când a plecat șeful serviciului. Eu am vrut să pun pe altcineva, am așteptat un răspuns de la ANFP și acea persoană nu se încadrează pe post, un alt băiat de la același serviciu.

Putineanu susține că nu este adevărat că Alexandra Stuparu ar fi fost prinsă copiind la examenul de angajare din trecut, dar credem că el nu a văzut procesul verbal al concursului.

Așa cum vă spuneam, aceste practici nu sunt noi. În perioada iulie-decembrie 2013, directorul DGASPC, Floarea Alesu, a dat dispoziție pentru organizarea unui concurs de angajare pentru ocuparea mai multor locuri vacante aflate în organigrama instituției. Cum? Fără respectarea prevederilor legale, evident. Practic, Floarea Alesu i-a solicitat juristei Jenica Dumitru, președinte al comisiei de examinare să valideze înscrierea la concurs exclusiv a persoanelor indicate de ea. Mai mult, acesteia i s-a cerut să le dea celor în cauză subiectele și răspunsurile aferente.

În acest mod, au fost admiși pe funcții mai mulți oameni apropiați partidului social-democrat, precum Pușcaciu Titel Marian, Băloi Cătălina, Voicu Cristina, Vasile Paulina, Popa Camelia-Ionela, Mitrănuș Ecaterina, Stuparu Mioara, Istrate Ioana Luminița, Nedelcu Cristiana, Vasile Mihaela, Tudorică Florica, Mirică Gina Ionela, Ivan Claudia Florentina, Defta Loredana, Cojoacă Adrian și Gâjâială Anca.

Înaintea derulării probelor de concurs, Floarea Alesu a pretins și a primit, potrivit sesizării în baza cărora au început procurorii DNA investigațiile în dosarul angajărilor fictive în care Dragnea e implicat direct, de la persoanele nominalizate câte 1000 de euro.

Advertisement

2 Comments

  1. Dl Putineanu director,fost popă,oare cum a ajuns în funcția pe care o deține,neavând experiență (cred eu!),tot pt ca este membru PSD!!??Dacă nu avea pe cine sa numească,dl Mugurel ,putea să coboare un etaj mai jos sa-mi bată la ușă si sa ma întrebe dacă vreau eu acest post😄😄!Glumesc ,decât să intru în gloata aceea de psd-isti ,mai bine lipsă!
    Sunteti minunată dna Carmen ,când va citesc articolele chiar ma simt „Liber în Teleorman”!

  2. S-a antrenat de mica: intii cu timbre, apoi cu afise si in final,, supt,, birou! Limbi se pricepe si la,, lambada,, la horizontala!!!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Liviu Vasilică ar fi împlinit astăzi 70 de ani. O viață dedicată cântecului și portului popular românesc…

Următorul articol

După decizia CCR, în Teleorman nu mai există persoane în carantină

Cele mai recente articole de Actualitatea politică