Autoritățile teleormănene s-au virusat. La cele șase numere de telefon puse la dispoziția populației pentru a cere sprijin nu răspunde nimeni

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman a pus la dispoziția teleormănenilor șase numere de telefon, la care ei pot suna pentru a alerta autoritățile cu privire la apariția de noi cazuri de infectare, la suspiciunile pe care le au sau pentru a cere sprijin și informații. Centrul are și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, în măsură să ajute populația cu toate informațiile de care are nevoie în această perioadă critică. Culmea, la niciunul dintre cele șase numere de telefon nu se răspunde eficient, oamenii acuzând faptul că petrec zeci de minute așteptând un răspuns sau chiar că nu li se răspunde deloc. Surse din DSP susțin că la capătul firului ar fi, de fapt, o singură persoană abilitată să ajute populația, care nu face față numărului mare de apeluri.

Mai mulți teleormăneni s-au plâns că Direcția de Sănătate Publică din județ nu se descurcă în situația actuală și au început să se teamă și mai mult în fața tuturor acestor probe de neprofesionalism.

Oamenii ne povestesc că sună în mod repetat la numerele în cauză, încercând să afle informații sau să primească sfaturi, ba chiar să alerteze autoritățile atunci când bănuiesc că ar putea avea rude sau vecini infectați. Din păcate, la capătul firului nu găsesc pe nimeni.

Când au venit copiii vecinei noastre din străinătate și au luat contact cu oameni din bloc, am sunat la DSP, dar acolo nu răspunde nimeni. Și n-am știut ce să mai facem, așa că am sunat la 112. Dar nu e normal să nu fie nimeni care să dea informații sau pe care să-l poți alerta dacă apar suspiciuni.”, ne povestește o teleormăneancă.

Trebuia să iau o rudă din spital, dar era o suspiciune la mijloc cum că intrase în contact cu o persoană infectată. Și nu știam ce să fac. Așa că am sunat la numerele acelea de telefon cu zecile de minute să cer un sfat, pentru că ruda urma să locuiască la mine acasă. N-a răspuns nimeni...”, mărturisește cu dezamăgire o femeie din Alexandria.

Poveștile de acest fel sunt foarte multe și arată că, din păcate, autoritățile locale nu sunt pregătite să facă față unei pandemii. Numirile pe pile și pe afinități politice au lăsat urme serioase și putem spune că sistemul era deja virusat. Acum încep doar să se manifeste simptomele.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

  1. Au zis ei ca va si raspunde cineva? Au zis ca sunt linii telefonice. Poi mai bine nu suni ca afli numai stiri rele. Ba ca personalul de pe ambulanta e contaminat, ba ca nu au masti sau aparate de respirat. Esti mai castigat acasa cu un ceai de musetel

  2. Ce rost are sa se implice daca merge si asa? Cine ii trage la raspundere. Toti sunt angajati pe pile asa ca isi permit sa-si bata joc de oameni. Dar totul are o limita…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*