Autobuzele TRANSLOC PREST SRL circulă neigienizate în plină pandemie

în Actualitatea politică/Administratie

Operatorul local de transport în comun, Transloc Prest SRL, a întâmpinat destule probleme de-a lungul timpului, pe fondul unei gestiuni deficitare a resurselor, însă de ceva vreme se vorbea despre evoluție. Orașul Alexandria își propunea, prin vocea autorităților locale, să fie cel de-al doilea oraș din țară, după Cluj-Napoca, al cărui transport în comun să fie format exclusiv din autobuze electrice. Municipalitatea a accesat bani europeni pentru achiziția a 10 autobuze electrice care vor intra în dotarea operatorului de transport local. Întreaga investiție era estimată la peste 17 milioane de euro.

În ciuda acestor gânduri bune, afișate stradal prin oraș, la Transloc Prest SRL se mențin aceleași condiții dintotdeauna: autobuze murdare și condiții insalubre pentru cei care aleg să tranziteze municipiul Alexandria, utilizând transportul în comun. Inspectorii ANPC încă efectuează un control foarte strict privitor la modul în care sunt întreținute și igienizate autobuzele operatorului local de transport, având în vedere situația pandemică în care ne găsim. Însă, până în acest moment, situația nu pare deloc bună pentru Transloc Prest SRL.

Potrivit datelor furnizate de ANPC, controlul a relevat deja o stare improprie a autobuzelor de călători din județul Teleorman în plină pandemie.

La SC Transloc Prest SRL, companie locală de transport persoane, care operează rute atât în municipiul Alexandria, cât și pe raza județului Teleorman, au fost găsite la momentul controlului mașini neigienizate care erau pregătite de operare. În cazul acestei companii, verificările condițiilor de transport continuă și în zilele următoare.”, se arată în comunicat.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*