liberinteleorman.ro

Aurel Fierăscu PLUSează. A chemat-o la bară pe judecătoarea șefă de la BEJ Teleorman

10 aprilie 2019
Aurel Fierăscu –
unul dintre membrii grupului de inițiativă al Alianței USR-PLUS

Monica Vasilescu

După ce a contestat la BEC, fără sorți de izbândă, președintele Biroului Electoral Județean Teleorman din rațiuni de incompatibilitate și conflict de interese, Aurel Fierăscu – unul dintre membrii grupului de inițiativă al Alianței USR-PLUS joacă o altă carte. Pentru că, potrivit HG 81/2019 privind calendarul alegerilor, doar partidele politice pot face contestație la BEC privind componența BEJ-ului, contestația lui Aurel Fierăscu, făcută în nume personal la BEC, a fost respinsă ca inadmisibilă. Acum, el merge mai departe, la instanță, contestând incompatibilitatea președintelui BEJ Teleorman, în virtutea faptului că deciziile pe care aceasta ar trebui să le ia ar putea fi afectate de subiectivitate, dată fiind relația de serviciu dintre soțul judecătorului Rotaru Gabriela și candidatul PSD – Augustin Ioan. Adică, Rotaru Sorin Paul (soțul judecătorului Rotaru Viorica Gabriela, devenită președintele Biroului Electoral Județean constituit pentru alegerile europarlamentare) este șef de serviciu la societatea din subordinea Primăriei PSD-iste Alexandria – SC Administrația Străzilor, Construcțiilor Edilitare SRL Alexandria. Angajatul lui Augustin Ioan, mai exact, actual viceprimar al Alexandriei și candidat, din partea PSD, la următoarele alegeri.

Contestația lui Aurel Fierăscu, singurul din opoziția teleormăneană care se agită să avem un climat de corectitudine la europarlamentare, făcută la Înalta Curte de Casație și Justiție, își va avea soluționare pe 17 aprilie.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

VIDEO Primăria Turnu Măgurele montează bannere electorale pentru PSD

Următorul articol

Accesibilizarea pentru persoanele cu handicap – o necesitate care nu prezintă interes pentru PSD și ALDE

Cele mai recente articole de Din culisele politice