Aur pentru Teleorman la Concursul Internațional Infomatrix 2018!

în Cultură

Carmen Dumitrescu

Județul Teleorman înscrie, prin tinerii săi, performanță după performanță la nivel național și internațional. Și, deși nu sunt așteptați acasă cu flori de comunitate atunci când se întorc din competiții, ei reprezintă județul într-un mod în care n-a reușit s-o facă niciun politician. În realitate, Teleormanul e plin de tineri talentați și inteligenți. Despre eforturile și munca lor, însă, cunosc detalii doar părinții și cei care i-au pregătit. În rest, aprecierile se duc în direcții derizorii, determinându-i pe acești copii excepționali să plece, lăsând în locul lor non-valorile care ne-au făcut atât de faimoși în ultimii ani.

Nu cu mult timp în urmă, județul Teleorman a mai punctat o performanță unică. Dragoș Mihai Preda, elev al Colegiului Național „Al.D.Ghica” a obținut aurul la Concursul Internațional Infomatrix 2018. Din cele 43 de țări participante la competiție, România a luat aurul printr-un elev din județul Teleorman. Dragoș Preda este în general un elev foarte bun, el obținând de-a lungul vremii rezultate foarte bune atât în cadrul competițiilor școlare, cât și extrașcolare.

Dar performanțele tinerilor informaticieni din Teleorman nu s-au oprit aici. Acum, Andreea Desculțu este câștigătoarea medaliei de bronz la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației. Cei doi tineri sunt pregătiți și sprijiniți de profesorul Dana Tătaru, care, deși este destul de tânără, a reușit să puncteze numeroase performanțe de-a lungul vremii împreună cu tinerii pe care i-a pregătit și să demonstreze că munca susținută de talent este, până la urmă, cheia adevăratelor performanțe.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*