liberinteleorman.ro

Audieri în dosarul TelDrum. Petre Pitiș este la DNA

Monica Vasilescu

După ani și ani, DNA are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, după ce mass-media au făcut dezvăluiri despre asocierea între Teldrum și Liviu Dragnea.

Au urmat percheziţii la sediul firmei TelDrum din Alexandria, de unde anchetatorii au ridicat mai multe documente, dar și audieri ale apropiaților lui Dragnea, chemați la sediul DNA. Acolo se află în aceste momente celebrul în lumea construcțiilor și mare afacerist cu statul – Petreee Pitiș (director general TELDRUM), de la care toată lumea așteaptă să spună firul poveștii unei megaafaceri de bogați, într-un județ extrem de sărac.

În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. După începerea urmăririi penale, au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia”, porivit unui comunicat al DNA.

Potrivit nouă, presei locale și centrale, care de ani buni batem moneda că firma Tel Drum a fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat, după care i-a atribuit, prin licitaţii trucate, majoritatea contractelor publice de asfaltare din județ și din țară, lucrurile sunt evidente. La fel de evidentă credem că este situația și pentru procurorii anticorupție, care au alte metode de cercetare, dar care, probabil, nu au fost lăsați până acum să-și bage nasul în afacerile gestionate de către teleormăneni. Nu orice fel de teleormăneni, ci apropiați ai celui care a ajuns să aibă putere de al treilea om în statul român printr-un PSD mai mult cumpărat și subjugat decât convins.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

MINORĂ DISPĂRUTĂ!

Următorul articol

DNA ca DNA, dar unde se duc sturionii lui Dragnea?!

Cele mai recente articole de Actualitate