Au trecut 16 ani de când Teleormanul a rămas fără Liviu Vasilică, iar autoritățile sunt ocupate cu…campania electorală

în Cultură/Dezvăluiri

Astăzi, în Teleorman e liniște. Singurele zbateri care se propagă în mediul public sunt exclusiv din sfera campaniei electorale. Din ce în ce mai puțini își amintesc, însă, că astăzi e o zi importantă. Una dintre cele mai importante din istoria culturală a Teleormanului: ziua în care l-am pierdut pe Liviu Vasilică.

Au trecut 16 ani de când Liviu Vasilică s-a dus. Dar nu să moară, ci să se transforme în cântec.

Asta spun și cuvintele gravate pe piatra sa de mormânt: “Eu nu mai sunt… Un cântec e tot ce sunt…”

Marele rapsod popular Liviu Vasilică a simțit mereu o afinitate deosebită cu sufletul teleormănean, dar și cu vibrația neamului românesc. Și astfel, această afinitate îl face, de fapt, nemuritor.

Liviu Vasilică a iubit frumusețea din ceilalți, și-a crescut familia, și-a închinat timpul celorlalți și a lăsat în urma lui amintirea unui gigant. Unii și-l amintesc în calitate de medic, alții în calitate de prieten, puțini în calitate de fii și fiice și cei mai mulți tresar la auzul glasului care a dus numele Teleormanului în întreaga lume. Într-un sens pozitiv, spre deosebire de cei care i-au urmat în privința notorietății.

Și astăzi, la 16 ani de la transformarea sa în cântec, în Teleorman e liniște. Niciun eveniment menit să păstreze vie flacăra cântecului care a fost Liviu Vasilică nu a fost anunțat, iar autoritățile publice sunt preocupate, așa cum le e obiceiul, cu campania electorală și jocurile de culise…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Autoritățile centrale, desigur, țin morțiș la organizarea alegerilor. Cele locale, ce ar putea face, să nu participe ? Deci nu acesta este motivul pentru care nu se pot organiza evenimente. De pandemie nu mai trebuie ținut cont ? Cât despre inegalabilul Liviu Vasilică, noi teleormanenii, îl avem în suflet indiferent de vremuri și simțim muzica lui ca pe ceva pornit din fibra acestei părți de țară.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*