liberinteleorman.ro

Au început investigațiile geotehnice pentru Autostrada București – Alexandria – Cine este CONSTRUCTORUL

CNAIR a anunțat că au fost demarate investigațiile geotehnice pentru Autostrada București – Alexandria. CNAIR SA, în calitate de beneficiar și Asocierea SC DP Consult SA – SC Explan SRL – SCA Teaha & Fuzesi, în calitate de prestator, au transmis informări către autoritățile publice locale în vederea permiterii accesului utilajelor pe terenurile proprietate privată unde sunt programate studiile de teren. În prezent, pe teren a fost mobilizată o instalație de forat, urmând ca în perioada următoare prestatorul să mobilizeze și restul utilajelor asumate și declarate. În paralel cu investigațiile geotehnice prestatorul efectuează activități de deminare, investigații arheologice și studii topografice.

Câștigătorul licitației este asocierea condusă de DP Consult SA ca lider, Explan SRL și SCA Teaha &Fuzesi. Contractul are o valoare de peste 16 milioane de lei fără TVA (aproape patru milioane de euro). Durata contractului este de 17 luni de la data de începere a contractului.

SC DP Consult este una dintre firmele clujeanului Mircea Pop, fost șef al Companiei Naționale de Drumuri și Poduri. Acționarul majoritar al firmei este Mircea Pop (52%), Rațiu Maria Doina (23%) și Moldovan Silvian (21%), potrivit presei din Cluj.

Vineri, firma fostului șef al CNDP a câștigat, de la foștii colaboratori din sistem, un contract de milioane de euro: contractul pentru studiul de fezabilitate al drumului de mare viteză București-Alexandria.

DP Consult este o companie din Cluj, care a realizat zeci de proiecte mari cu finanţare internaţională. Printre lucrări se numără reabilitarea DN17 Tureac-Sadova-Suceava, în calitate de subconsultant pentru francezii de la Egis, studii de fezabilitate pentru DN17 Dej-limită de judeţ Bistriţa-Năsăud-jud. Suceava. A mai lucrat ca sub-consultant pentru – Louis Berger (Franţa) pentru Lucrări de Supervizare pentru Reabilitarea Drumurilor, DN 15 Turda – Cuci – Tg. Mureş, DN 13 Tg. Mureş – Sighişoara, Search Corporation (Romania) pentru Lucrări de Supervizare pentru Reabilitarea Drumurilor, DN1 Cluj -Napoca – Huedin;  Egis(Franta) pentru Lucrari de Supervizare pentru Rabilitarea Drumurilor, DN 17 Tureac – Sadova – Suceava şi autostrada Arad – Timisoara – Lugoj.

Firma DP Consult a devenit „celebră” după ce a lucrat la proiectarea Centurii de Diamant. Din cauza faptului că lucrarea a fost construită pe un teren impropriu, valoarea ei a crescut de la 64 milioane euro la peste 154 de milioane de euro, ajungând să fie unul dintre cele costisitoare drumuri din România.

Mircea Pop a avut legături strânse cu lumea politică, fiind consilier al lui Adrian Năstase în 2000 – 2004, dar și apropiat al altor lideri PSD. Firma sa este o preferată a „sistemului” și a revenit pe contracte grele odată cu intrarea social-democraților la guvernare.

Foto: CNAIR

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Mega-anchetă. Miniștrii sănătății din perioada pandemiei, chemați să dea explicații în Parlament

Următorul articol

Dănuț Cristescu: „PSD va vota împotriva proiectului de lege promovat de unii liberali, de impozitare a contractelor part-time”

Cele mai recente articole de Actualitate