Au început înscrierile pentru a zecea ediție a festivalului Ideo Ideis

în Cultură

ideoCarmen Dumitrescu

În vara acestui an, Alexandria va redeveni centrul manifestărilor culturale ale județului, Festivalul “Ideo Ideis” pregătindu-se să-și deschidă porțile pentru a zecea oară. Evenimentele cuprinse în cadrul festivalului se vor desfășura în perioada 1 –  9 august 2015 iar tinerii liceeni pasionați de teatru sunt așteptați să se înscrie la preselecții. Echipa Ideo Ideis a dat startul înscrierilor la preselecții pentru secțiunea “Spectacole de Teatru Tânăr”, astfel că în intervalul 20 aprilie – 1 iunie, liceenii din toată țara care își doresc să urce în acest an pe scena Ideo Ideis se pot înscrie pe site-ul www.ideoideis.ro, unde vor găsi și detaliile necesare înscrierii în cadrul Ghidului Trupelor Aplicante.

Finaliștii vor fi nominalizați de către comitetul de selecție al festivalului, format din: Andreea Borțun (scenarist, co-președinte IDEO IDEIS), Alexandru Ion (actor, co-președinte IDEO IDEIS), Lavinia Cioacă (scenarist, co-director IDEO IDEIS), Carmen Dumitrescu (manager cultural, co-director IDEO IDEIS), Ana Teodorescu (teatrolog, coordonator artistic IDEO IDEIS), Liviu Romanescu (actor, executiv artistic IDEO IDEIS), Mircea Postelnicu (actor, membru fondator IDEO IDEIS), Sabina Brândușe (actriță, coordonator al departamentului relații trupe IDEO IDEIS).

După ce perioada de înscrieri se va finaliza, un număr de 9 trupe vor trece de selecție pentru a participa la cea de-a zecea  ediție a Festivalului de Teatru Tânăr și vor juca pe scena Casei de Cultură, alături de trupa câștigătoare a festivalului “Pauza de teatru” din Alexandria, în fața a peste 400 de spectatori și a mentorilor Cătălin Ștefănescu, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu.

Potrivit co-președintelui Ideo Ideis, Andreea Borțun, “anul acesta, luna august o să ne găsească, ca de obicei, în Alexandria, alături de toți acești liceeni extraordinari, alături de mentori, traineri și comunitatea din Alexandria. Pe lângă aniversarea celor 10 ani în care, împreună, am construit unul dintre festivalurile culturale simbol ale României, 10 ani în care ne-am asumat o misiune pe care mulți o credeau prea mare, aceea de a oferi liceenilor un proiect de educație alternativă prin artă, vom avea prilejul să celebrăm și prima zi de Ideo Ideis: 6 august, o zi care adună laolaltă visele, temerile și entuziasmul unui grup de adolescenți care în 2006 încă nu conștientiza ce începuse.”

Structura festivalului din acest an include nouă secţiuni: spectacolele de teatru tânăr, atelierele de teatru tânăr, atelierele de măiestrie, formare de formatori – ateliere dedicate trainerilor și coordonatorilor de trupe, spectacole invitate, cinemateca târzie, Seara Povestitorilor, masterclass-urile IDEO IDEIS și evenimente conexe.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*