liberinteleorman.ro

Au fost identificate minorele prinse la furat și umilite de niște vânzătoare. Ambele au situații familiale complicate.

15 ianuarie 2020

Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman s-a implicat, în urma sesizării făcute de jurnaliștii ziarului Liber în Teleorman, în soluționarea cazului celor două minore prinse la furat într-un magazin de haine din Alexandria și umilite public. Astfel, s-au făcut eforturi pentru identificarea minorelor care apar în filmare, iar rezultatul este cert: fetele au 14 ani și provin din medii familiale problematice. Una dintre ele este crescută doar de bunica paternă, iar cealaltă este singură, fiind teoretic în custodia mamei, dar mama este plecată în străinătate la muncă.

Directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu ne-a spus că minorele sunt din localitatea Țigănești și sunt eleve la o școală generală de acolo. Ambele vin din medii cu probleme, iar una dintre ele, fiind crescută doar de bunică, a avut episoade în care a părăsit domiciliul. Cealaltă este, practic, singură pe lume.

Le-am identificat pe cele două minore, ambele sunt din comuna Țigănești și învață la școala de acolo, în clasa a opta. Una dintre ele este deja la noi, îi asigurăm consiliere psihologică. Ea a mai avut probleme în trecut și a mai ajuns pe la noi la instituție, fiind crescută doar de bunica paternă. Cealaltă, cea lovită și dezbrăcată în magazin, are o situație și mai urâtă. Ea teoretic ar trebui să fie în grija mamei, dar mama ei este plecată în străinătate. Ambele fete vor beneficia de consiliere psihologică.„, ne-a declarat Mugurel Putineanu.

Ca măsură de precauție, pe viitor, magazinul de haine ar putea să se doteze cu un sistem de alarmă, astfel încât să nu mai fie nevoie ca vânzătoarele să lovească și să umilească public copii fără părinți.

Advertisement

24 Comments

  • Bună ziua, corect ar fi să le angajați un avocat, unde este legal să-ți permiți să dezbraci la pielea goală o minora și să o și filmezi, acesta este caz penal domniilor, nu acoperiți vânzătoarele pentru că așa este normal să răspundă în fața legi, România de toată jena, voi spunti că consiliați minorele bine este perfect, dar despre faptul ca să deschis proces cu ordonanță de urgență pentru apărarea drepturilor minore ale fetelor de 14 nu spuneți nimic, filmul merge pe internet este viral nimeni nu face nimic să atace vânzătoarele pe calea dreptății, voi credeți că rămâne așa va înșelați amarnic, noi oameni vrem dreptate pentru fete, la drepturile omului se va ajunge, vrem dreptate nu mușamalizarea cazului!

  • Dacă le iei apărarea fetelor – ești de acord cu furtul. Paguba ar fi suportat-o vanzatoarea.
   Judecatorule de ocazie, daca ai fost in locul vanzatoarei, pe loc ce decizie ai fi luat ? Le rugai pe fete sa-ți dea răgaz să citești legea și apoi să o aplici ca la carte ? Daca-ți intra hoțul în casă, nu-l iei la ciomăgeală ? Hai sa gåndim pragmatic și pe urmă să acuzăm.

 1. Pot sa am si eu adresa lor ca le cumpar eu haine,cat despre vanzatoarele din magazin,daca ele se hotaresc eu le angajez avocat sa le dea in judecata,nu asa se face tarancilor,nu uimliti voi copii,politia sa is faca treaba,la puscarie cu ele

 2. este inadmisibil asa ceva sa lovesti in asemenea hal o fata minora si sa iti bati joc de ea asa pentur niste zdrente luate d epe alibaba.com cu 4.7 lei ( 1$)
  acea blestemata si mizerie de vanzatoare trebuie arestata !
  o sa-i dau o mama de bataie la curva aia de vanzatoare sora cu moartea in fata politiei o calc in picioare fir ar a dracu de bestie spurcata si batrana nu s emai satura de bani lua o ar dracu de curva

 3. Vise pare normal sa fie bătute aceste minore dezbrăcate in public și nimeni sa nu ia ofensi, vati informat sa aflați cine sunt fetele dar sa primească Amanda ca sau comportat cu fetele alea… asta e România.

 4. Pe bune? Va doresc sa va treziti toti cu cate o minora prin apartament sau curte, cotrobaindu-va printre bunuri. Probabil ca o veti infia instantaneu si-i veti lasa mostenire acareturile.
  Ar trebui pedepsiti doar hotii care fura de placere. Ceilalti sa fie tratati omeneste.
  Cata falsitate!!!

 5. Sa le fie Rușine !!!!!vinzatoarelor, dar cine se cred ???😡😡😡și cu ce drept ,cine le autorizează sa o lovească pe acea fetița ???si sa o umilească !!!!!sa o desbrace și sa o arunce in strada goală ?!!!’rugam autoritățile ,și protecția copilului sa ia măsuri de urgentă ,împotriva acestor vinzatoare !!!!sa fie date afara de la locul de munca și sa primească amenda pt gestul urit ,și umilitor ,pe care l-au făcut !!!!!☺️ Sa plătească o despăgubire in bani fetelor ;avind in vedere ca provin din familii ,cu venituri “sensibile”! Nu sint de acord cu furtul , pe care l-au făcut fetițele ;dar nici cu gestul plin de nesimțire al vinzatoarelor!!!😡😡😡😡

 6. Nu e normal sa agresezi un minor, cum nu e normal nici sa furi. Nu era cazul sa le umileasca, ci sa cheme politia, cat despre violenta e o linie destul de fina de trecut. Eu unul sa prind pe cineva furand din bunul meu intai ma asigur ca o sa regrete fapta, dar asta doar din cauza incompetentei de care dau dovada organele de ordine, pt ca, daca as sti ca si-ar primi pedeapsa, das apela doar la sechestru pana la sosirea organelor.

 7. Sincer, si-au meritat-o.. Atat! Politia ce ar fi facut? Un avertisment, ca sunt minore? Si cu prima ocazie, ar fi făcut-o din nou. Vai voi, sentimentalistii.. Bravo vanzatoarei, pentru lectia data!

 8. Asta este vina celor care ne conduc, din cauza lor si a coruptiei nu sa facut nimic pentru populatia acestei tari. Lipsa banilor duce la furturi si grija lor te obligă să muncești pȃnă ȋn pragul ȋn care ești forțat să ignori lucrurile esențiale.

 9. Felicitări doamnelor de la magazin! Eu le dezbrăcam în pielea goală, le scriam hoațe pe frunte și le plimbam prin tot orașul. Este incredibil cum se găsesc unii la Teleorman să apere niște infractoare. Interesează pe cineva faptul că dacă nu le prindeau angajatelor li se imputa furtul și probabil câștigă salariul minim pe economie și mai au și copii acasă.
  Absolut nimic nu justifică furtul iar comportamentul vânzătoarelor mi se pare adecvat ținând cont de faptul că justiția nu le va face nimic la hoațe!

 10. Nu trebuia să o bată acea nemernică pe această fată minoră. Ar trebui și această nemernică dezbrăcată în pizda goală bătută și dată în stradă

 11. Dragilor, in teorie(chiar daca intentia a fost clara) nu se poate demonstra furtul. Fata era in magazin cu 5 perechi de blugi pe ea. Asa i-o fi placut ei sa probeze. Furt e doar daca incearca sa paraseasca magazinul.
  Infractiunea vanzatoarelor mi se pare mult mai evidenta.
  Chiar nu se gaseste un avocat care sa licreze pro-bono sa le scuture un pic pe doamnele cu limbaj de mahala?

 12. Lasa ca sunt alte bestii si mai spurcate si batrane, care-s si mai nesatui de bani- de ex Dragnea si slugile lui- da-le si lor ala o mama de bataie sora cu moartea [daca poti] ca merita

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Vânzătoarea care a umilit două minore pentru o tentativă de furt are dosar penal. Protecția Copilului caută minorele pentru consiliere.

Următorul articol

Angajat al Primăriei Alexandria, concediat pentru o filmare pornografică. Viceprimarul securist rezistă!

Cele mai recente articole de Dezvăluiri