liberinteleorman.ro

Atenție, salută Dănuț Chera, primarul comunei Piatra, Teleorman!

3 aprilie 2016

salutDe 10 ani, aceasta-i reprezentarea satului Piatra și a pietrenilor în intelectul primarului Dănuț Chera? Ne arată valoarea-i intrinsecă, cine suntem noi sau că … mijlocul e partea Lui, celelalte-ale pietreanului?

Profund marcat, vă prezint un fapt primitiv, repulsiv, pericol real, iminent, pentru orice colectivitate umană și mai ales pentru una de știință, cultură și educație, cum este școala.

În ziua de 28.03.2016, ora 9,20, fiind în fața liceului, am observat apropierea autoturismului  TR 04 FEJ, condus de domnul viceprimar.

În mod firesc, așa cum procedez tot timpul și cu oricine, fapt notoriu în comună și nu numai, am ridicat mâna și am salutat. Stupoare !. Ca răspuns la un gest de minimă politețe, de lângă șofer, cu fermitate, mi-a fost arătat degetul, semnul vulgarității de ultimă speță, al primitivismului absolut, gest făcut de nimeni altul decât de Dănuț Chera, primarul comunei Piatra !!!

Ca atare, este suficient să înțelegem de ce un om, care în fața unui cadru didactic, se exprimă cu atâta naturalețe prin gesturi abjecte, care afișează nedisimulat promiscuitatea, reprezintă un real pericol și pentru mediul de învățământ. Edilul descinde deseori în unitate. Cu un vocabular umil și în absența oricărei capabilități în domeniu seminarizează (!?), face observații (!?), amenință, epatează în fața cadrelor didactice, a întregului personal din unitate. Alteori, tot fără știrea conducerii școlii, sâmbăta, duminica, cu societăți private organizează acțiuni „instructiv educative” pentru copii școlii. Pe banii cui, la solicitarea cui, cu aprobarea cui ?

Trăsăturile-i moral-comportamentale, în mod evident, îi blochează ferm accesul în orice comunitate civilizată și cu atât mai mult în sensibila, delicata și fragila lume a educației. O astfel de prezență în școală, nesupravegheată, poate diminua până la diluție activitatea instructiv-educativă a corpului profesoral.

În aceste condiții domnul Chera Dănuț are acces pe terenurile și în clădirile Liceului Teoretic Piatra, numai pentru probleme strict administrative, legate de investiții, reparații, întreținere și numai însoțit de mine, prezență obligatorie pentru garantarea unei colaborări instituțional-civilizate, eficiente, eludând orice animozitate, în beneficiul școlii pe care o conduc.

 

Director, prof. Constantin Filip

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ce-nvârte nea’ Titi Stuparu în campanie?

Următorul articol

Accident rutier cu patru victime pe centura Alexandriei

Cele mai recente articole de Actualitate