liberinteleorman.ro

Atelier de arheologie experimentală, la Muzeu

12 decembrie 2022

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea  Consiliului Judeţean Teleorman, în colaborare cu Școala Gimnazială Măgura, organizează “Atelierul de arheologie experimentală”.

Evenimentul va avea loc marți, 13 decembrie 2022, ora 12.00, la Muzeul Judeţean Teleorman şi va reuni elevi de la Școala Gimnazială Măgura, îndrumați de cadrele didactice: Maria Ciobănescu, Persida Dinu și Maria Ghenof.

„Atelierul de arheologie experimentală” urmărește aprofundarea cunoștințelor elevilor despre preistorie prin alte mijloace decât cele clasice. Astfel, copiii vor fi întâi familiarizați cu materiile prime folosite de oamenii din preistorie: silexul, variate tipuri de roci, oasele de animale domestice, cornul sau fibrele vegetale. Le vor fi exemplificate tehnici și metode de cioplire a silexului și de prelucrare a osului și cornului. Vor observa cum se făceau uneltele din piatră și materii dure animale. Pentru o implicare activă în acest atelier, elevii vor folosi așchii și lame din silex pentru a prelucra lemn și vor confecționa din piele diverse obiecte.   

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

ITM Teleorman a verificat firmele de curierat – Deficiențe constatate

Următorul articol

Doi tineri au ajuns la spital după un accident rutier în Măgura

Cele mai recente articole de Cultură

Miniexpoziția „Județul Teleorman pe hărți istorice”, la muzeu

Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, deschide marți, 14 mai 2024, ora 11.00, miniexpoziția„Județul Teleorman pe hărți istorice”.       Organizată cu ocazia „Zilei Județului Teleorman”,miniexpoziția prezintă reproduceri ale