ASR Principesa Maria a României este așteptată în luna martie la Alexandria

în Cultură
afis ElisabetaCarmen Dumitrescu
Începutul lunii martie se prefigurează a fi unul plin de evenimente la Alexandria, iar startul este dat de Secția Numismatică Alexandria, care a pregătit pentru data de 2 martie un moment cu totul și cu totul aparte pentru admiratorii Casei Regale a României. Astfel, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a răspuns favorabil invitației Secției Numismatice Alexandria și va fi prezentă în Teleorman, pentru a se întâlni cu alexăndrenii și pentru a primi din partea Secției Numismatice o plachetă comemorativă, marcând “100 de ani de la trecerea la cele veșnice a Reginei Elisabeta a României”.
Evenimentul a fost împărțit în două momente, ce se vor desfășura la Catedrala Episcopală “Sfântul Alexandru” și la Muzeul Județean. Astfel, la Catedrală va avea loc, începând cu ora 11.30, o slujbă de pomenire oficiată de P.S. Galaction Stângă, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, la 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a Reginei Elisabeta a României. Ulterior acestui moment, vor fi susținute scurte discursuri de colonelul în rezervă Cristian Scarlat, președintele Asociației Stindard, de doctorul în drept Dan Botez și de PS Galaction care va înmâna ASR Principesa Maria, din partea Secției Numismatice Alexandria, placheta comemorativă ce vrea să marcheze împlinirea a 100 de ani de la trecerea în eternitate a Reginei Elisabeta a României.
Al doilea moment din cadrul evenimentului se va desfășura la Muzeul Județean, unde, începând cu ora 12.30, va avea loc vernisajul expoziției “150 de ani de la sosirea lui Carol I pe pământ românesc”. Tot acolo este programată de către organizatori și lansarea unei cărți-album: “Săvârșin. Detaliul”, semnată de ASR Principesa Margareta a României și ASR Principele Radu al României, la editura Curtea Veche, București. În încheierea evenimentului, Alteței Sale Regale Principesa Maria a României îi va fi oferită o statuetă reprezentându-l pe Regele Carol I, realizată de cunoscutul sculptor-medalist Constantin Dumitrescu.


 

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*