liberinteleorman.ro

Asociația „Mihai Murar” a organizat primul atelier de creație pentru copii cu prilejul Crăciunului

18 decembrie 2019

În memoria celui care a fost profesorul și omul politic Mihai Murar s-a pus fundamentul unei asociații cu rol social, cultural, istoric și politic, care îi poartă numele. Sub deviza „Iubirea coboară din nou pe pământ ca o lumină din rai„, asociația creată de cea care i-a fost parteneră de viață, Vera Mitran, își propune să schimbe lucrurile la nivelul orașului Alexandria, de care Mihai Murar era profund atașat. Practic, în absența lui, soția și prietenii apropiați încearcă să ducă la îndeplinire obiective pe care Mihai Murar le-a avut în plan, dar pe care, din păcate, n-a mai reușit să le pună în fapt. Iar astăzi, Vera Mitran și Cristina Szabo au pus la cale o primă acțiune a asociației, constând într-un atelier de creație pentru copiii din Alexandria.

Cristina Szabo și Vera Mitran

Timp de mai multe ore, copiii care și-au dorit să participe, și-au pus creativitatea la încercare și au dat naștere unor decorațiuni superbe pentru bradul de Crăciun. Mai mult decât atât, organizatorii au pus la cale și o tombolă cu premii, fiecare copil plecând acasă cu câte o mică surpriză.

Numărul mare al participanților i-a impresionat chiar și pe organizatori, având în vedere că intrarea a fost liberă și nu s-au făcut invitații personale. Chiar și în aceste condiții, aproape 50 de copii au ajuns în această după-amiază la Restaurantul Replica din Alexandria și s-au bucurat împreună de joc și creație.

Vera Mitran spune că organizarea atelierului de creație era o dorință mai veche a lui Mihai Murar, care spunea că i-ar plăcea să vadă copiii din Alexandria implicați în evenimente frumoase, care să le trezească interesul, dar și creativitatea.

Intrarea a fost liberă, n-am făcut niciun fel de invitație privată, pentru că timpul a fost foarte scurt. Abia am reușit să face sigla cu un logo scris chiar de mâna lui Mihai și am vrut ca evenimentul să fie dedicat exclusiv copiilor din Alexandria. Mihai spunea tot timpul că ar vrea să li se întâmple numai lucruri frumoase copiilor din Alexandria și asta am vrut să fie. El a constat în împodobirea bradului de Crăciun cu ornamente lucrate de copii, o tombolă din care toți copiii au avut de câștigat. Am avut un raft de cărți, pentru că asociația militează pentru faptul că toți copiii ar trebui să învețe și să citească mult, așa că lângă brad a fost un raft plin de cărți și invitația a fost ca fiecare copil să-și ia o carte. Copiii au fost foarte încântați de surprize, am avut crăciunițe, spiriduși, dulciuri, pizza și multă distracție.„, a povestit Vera Mitran la finalul evenimentului pentru ziarul Liber în Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Bursele „unSettled”, o oportunitate unică pentru studenți de a cunoaște trecutul

Următorul articol

Puterea prostește…

Cele mai recente articole de Administratie