Asociația “Evoluție în instituție” se pregătește să cheme Apaserv în instanță

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

apa-nepotabila-rosioriApa din Teleorman este de nebăut. Deși teleormănenilor li s-a promis de multe ori apă plată la robinet, promisiunile autorităților s-au dovedit a fi, fără vreo surprindere, vorbe în vânt. La Roșiorii de Vede, însă, lucrurile nu sunt ținute absolut deloc sub control, iar lichidul vital este un pericol real pentru ce care îl consumă.

Având în vedere că tot mai mulți cetățeni ai orașului Roșiori se plâng de proasta calitate a apei de la robinet care se presupune că ar fi potabilă, Asociația ”Evoluție În Instituție” se pregătește se ceară soluționarea acestei probleme în instanță.

Pentru acest lucru, s-a adresat oamenilor nemulțumiți. ”Avem nevoie de 10 cetățeni curajoși care să ne ajute cu acest demers. Tot ce trebuie să facă este să oprească o mostră de apă de la robinet să noteze data, ora și locația recoltării, după care să declare pe propria răspundere că apa recoltată este de la robinet. Numele va rămâne confidențial, există posibilitatea să fie chemați ca martori la proces”, au scris cei de la EII pe Facebook. EII (Evoluție În Instituție), o asociație interesată de promovarea creșterii calității proceselor de elaborare a politicilor publice în Romania, se va ocupa de toate demersurile pentru acest proces. Vor trimite cele 10 probe la un laborator acreditat, iar daca rezultatele nu sunt corespunzătoare vor chema societatea Apa Serv S.A. în judecată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*