liberinteleorman.ro

sdr

Artistul vizual Ana Kun știe ce e în sufletul lui Liviu și le dă teleormănenilor o șansă la revanșă

1 noiembrie 2018

Carmen Dumitrescu

Ana Kun este artist vizual și trăiește în Timișoara. De acolo, din Timișoara, ea va organiza o seară în Teleorman, pentru a explica ce e în sufletul lui Liviu. Sună un pic absurd, nu?

Și totuși, nu e!

Ana desenează ca să înțeleagă ce se întâmplă. Și într-o perioadă mai dificilă pentru ea, a simțit nevoia să empatizeze artistic cu Liviu și să-i dedice un fanzin, în care pune cap la cap elemente de psihologie și artă vizuală, pentru a explica cum și de ce e Liviu ceea ce este. Apoi, pentru a nu simți în niciun fel că profită de Liviu, ea a luat inițiativa de a oferi câștigul acestei munci de câteva luni unui om din Teleorman, de care Liviu a profitat într-un fel indirect. Și cum toți teleormănenii sunt victimele lui indirecte, nu era un loc mai bun pentru banii rezultați din vânzarea lui Liviu decât biblioteca ambulantă a lui Relu Voicu din Scrioaștea. Dar s-o lăsăm pe Ana să ne explice nu doar ce crede ea că e în sufletul lui Liviu, dar și ce a fost în sufletul ei când a început să-l exploreze artistic!

„Am făcut pneumonie și nu puteam să desenez nimic. Mă uitam la ce se întâmplă în politică, ba la Liviu, ba la Trump. Când am început să desenez, i-am făcut un portret lui Liviu. Apoi am mai făcut unul… Mă apucaseră toți dracii și aveam nevoia să procesez cumva ceea ce se întâmplă, fără să mă îmbolnăvesc și altfel. Și atunci am încercat să empatizez. Să mă gândesc: „Ok.Tu când auzi din toate părțile cât ești de corupt, cum te raportezi la chestia asta? Ce visai când erai mic? Visai să te faci corupt?” Am încercat să fac un personaj din acest Liviu, nu neapărat să înțeleg ce-l mișcă pe Dragnea, ci să mă ajute să fac față la frustrarea asta incredibilă. Deci a avut un scop de vindecare pentru mine. Apoi m-am gândit să folosesc chestia asta și altfel și să ajut cumva Teleormanul. Pentru că eram constantă cu iritarea. M-a iritat la toată mișcarea REZIST separația asta dintre oamenii frumoși și oamenii săraci, între Teleorman, care e de vină pentru tot răul din România și restul României, care e pur, frumos. M-au deranjat diferențele astea ipocrite. Că discursul nu e nuanțat când e vorba de Teleorman și mi se pare nedrept. Adică există rezistență și în Teleorman. Plus că mai e ceva. Lipsa asta de empatie pentru Teleorman. Pentru cei din Teleorman e mai greu decât e pentru restul. Nu e de ajuns că sunt născători de glume și de Dragnea, dar acolo a început să se dezvolte viermele ăsta și să tragă dintr-o parte și din asta.

Deci teleormănenii au fost primii nenorociți, de fapt. Și atunci ar merita totuși un pic mai mult. Mai e o discuție: cine profită? În arta activistă se discută foarte mult despre oportunism, criticii artei activiste se întreabă dacă artiștii activiști profită de oamenii despre care discută. Adică se poate spune că eu profit de Liviu, profit de faima lui și așa îmi atrag și eu niște cremă de pe plăcinta lui. Și atunci am zis că se poate face și altfel și să dau șansa să profite de Liviu cuiva de care Liviu  a profitat. Eu știam de Relu Voicu de pe net și el a acceptat să se asocieze cu asta, pentru că face niște acțiuni caritabile și are nevoie de sprijin. El a avut încredere să se asocieze cu proiectul ăsta. Fac evenimentul în Timișoara. În Timișoara e un anumit gen de umor care e asociat cu Teleormanul, unul depreciativ. Și atunci fac o seară în Teleorman, dar nu o să fie o seară în care râdem de Teleorman. Vrem să arătăm că putem râde toți de Liviu. ”

Seara din Teleorman, desfășurată în Timișoara, prin Mad Talks va avea loc pe data de 6 noiembrie, de la ora 19.00. La eveniment vor participa, ca și invitați din județul lui Liviu, Relu Voicu și subsemnata.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

Articolul precedent

Cum dracu’ ai ajuns tu să conduci România, domnule Dragnea?

Următorul articol

Polițistul acuzat că l-a apărat pe Dragnea în dosarul Referendumul este noul șef al Poliției Municipale Alexandria

Cele mai recente articole de Cultură