liberinteleorman.ro

Artistul plastic Tudor Șerbănescu aduce un proiect cultural internațional la Alexandria

22 septembrie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

tudor serbanescu (1)tudor serbanescu (2)tudor serbanescu (3)

Județul Teleorman a dat lumii și oameni mândri. Pictorul Tudor Șerbănescu este unul dintre ei. Cu un talent aparte și cu dorință a demonstra că îți poți consacra pasiunea independent de locul în care te afli sau de condițiile oferite, artistul plastic este convins că județul nostru are cultură de arătat. Și va contribui la acest lucru din plin, fiindcă recent s-a întors definitiv din Spania, acolo unde a avut o activitate intensă dedicată spiritului. Tudor Șerbănescu este convins că un artist nu trebuie să aștepte să i se ofere, trebuie să caute singur drumul și posibilitățile de afirmare și de perfecționare, așa că a revenit pe meleaguri natale cu planuri mari. Întrucât este parte a unui proiect internațional, numit ”Poesia Grafica”, inițiat împreună cu scriitorul spaniol Diego Vadillo Lopez, omul de cultură dorește să-l prezinte și la Alexandria. Galeriile de artă ”Pavel Temov” îi vor oferi oaza în care va avea loc a doua expunere a ceea ce a realizat grupul oamenilor de cultură căruia i s-a alăturat câtă vreme a locuit în Madrid. Evenimentul se va desfășura în data de 25 septembrie, iar invitația de participare este destinată tuturor celor care iubesc arta în orice formă a ei. Iar cei care vor fi prezenți la întâlnirea pentru suflet vor constata că, deși grafica de carte îi oferă posibilitatea de a ilustra o poveste sau un ciclu de poezii care au legătură între ele, întregind desenele, artistul plastic lucrează cu aceeași pricepere portrete sau natura statică.

De la acesta am aflat că inaugurarea proiectului s-a făcut pe 31 iulie 2015, la „Espacio Ronda” din Madrid, eveniment în încheierea căruia a concertat grupul muzical „8 de picas”. La prima prezentare au participat și poeții români Gelu Vlasin și Dragoș Popa. Din proiect fac parte poeții: George Roca (Australia), Beatriz Rastaldo (Argentina),Tales Jaloretto (Brazilia), Luis Arias Manzo (Chile), Maggy Gomez Sepulveda (Colombia), Alexander Anchia (Costa Rica), Elisei Virgil (România), Alba Azucena Torres (Nicaragua), Dusica Nicolic Dann (Serbia), Blanca dei Valle (Spania), Diego Vadillo Lopez (Spania), Rita Valencia Valdivia (Chile), Alvaro Torres Calderon (Peru), Tudor Șerbănescu (România)-artist plastic.

”Poesia Grafica” înseamnă artă. Poezia este completată de grafică, în percepția artistului plastic Tudor Șerbănescu. După prezentarea din capitala Teleormanului, Brazilia, la Sao Paulo, va fi următoarea destinație a proiectului. Până atunci, însă, o lucrare a artistului plastic va fi prezentă la o expoziție, în New York, lucrarea reprezentând portretul unui țăran.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

TelDrum face pe bolnavul închipuit de dragul profitului

Următorul articol

Reparaţii pe drumul judeţean DJ 679 E

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Advertisement Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și

Ziua Universală a Iei

Advertisement Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, marchează marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 13.00,