Arhaicii au revenit în forță. Concert de zile mari la Casa PaPaCip

în Cultură

IMG_7215 Carmen Dumitrescu

Nicolae Doboș, sufletul Trupei Arhaic, a trecut recent printr-o experiență personală extrem de grea, care nu l-a descurajat. Ba dimpotrivă, ca toți oamenii puternici, Nicolae Doboș s-a ridicat drept și a folosit suferința trecută ca inspirație pentru arta lui viitoare. Încă de când se mai afla pe patul de spital, artistul pregătea cu emoție concertul care a avut loc ieri seară la Casa PaPaCip. De aceea, bucuria de a vedea terasa restaurantului plină de prieteni și oameni dragi l-au determinat pe Doboș să se simtă excelent și să dea încă o dată dovada imensului său talent muzical. Alături i-au stat, așa cum o fac de ani întregi, Sorin Preda și Alexandru Antonescu, proiectul crescând odată cu aducerea în trupă a percuționiștilor Teo Netculescu și Alex Popa, în vederea construirii unei viziuni artistice noi, pe care Nicolae Doboș a botezat-o “Anti-Arhaic”.

Toată seara a decurs într-un mod emoționant și extrem de frumos, recitalul poetic al actorului Mircea Domnaru, al poetei Domnița Neaga, dar și prezența solistei de muzică folk  venită tocmai de la Giurgiu, Mihaela Stoica fiind momente care au completat evenimentul într-un mod extraordinar de armonios. Vesel, dar emoționat pe tot parcursul serii, Nicolae Doboș a promis participanților și prietenilor prezenți că în perioada următoare pregătește o Caravană a Artelor, cu intenția de a aduce împreună muzica și literatura. Astfel, periodic se va organiza la Casa PaPaCip un eveniment la care vor fi invitați scriitori și muzicieni. În esență, pentru toți cei care au asistat la acest concert extraordinar al Trupei Arhaic, reîntâlnirea cu Trupa Arhaic în formațiune completă a fost de neuitat. Minute în șir, oamenii au stat în picioare, ascultând “Treceți, batalioane române, Carpații”, “Pohta lui Mihai” sau “Nu mor caii când vor câinii”. Și, de aceea, sperăm ca viitoarele apariții publice ale Arhaicilor noștri să fie din ce în ce mai dese, pentru că ei pot, prin muzica pe care au ales s-o interpreteze, să dea un alt ritm nou inimilor noastre resemnate de teleormăneni.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*