Argumentul lui Dragnea: „Fie organizația de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată, fie conduita PSD Central echivalează cu însușirea actului ilegal comis de organizația PSD Teleorman, ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuși”.”

în Actualitatea politică

În cererea adresată Tribunalului București, Liviu Dragnea cere instanței să se aplece asupra ipotezei că menținerea de către PSD Teleorman a celor două angajate fictive ar trebui să ducă la dizolvarea organizației locale de partid. Mai mult, el plusează și pune problema că actul ilegal comis de PSD Teleorman ar trebui însușit și de organizația centrală de partid, ceea ce ar duce la dizolvarea PSD.

Cu alte cuvinte, solicitarea lui Dragnea din spatele gratiilor nu vizează doar modul în care a fost aleasă, la Congres, noua conducere a partidului, ci și faptul că angajările fictive nu reprezintă o situație pentru care ar trebui să plătească doar el. Practic, fostul șef al PSD spune în mod direct că ar trebui să existe și consecințe politice pentru oamenii din PSD Teleorman care au avut cunoștință despre situația Adrianei Botorogeanu și Anisei Stoica în toată perioada iulie 2006 – decembrie 2012. Un element interesant de precizat e și acela că Adriana Botorogeanu, una dintre angajatele fictive, continuă să lucreze și astăzi la sediul PSD Teleorman.

Potrivit conținutului cererii de intervenție adresată Tribunalului București de Liviu Dragnea, acesta cere, practic, dizolvarea PSD Teleorman și chiar a PSD central pentru că actul ilegal trebuie să fie asumat de toată lumea implicată.

Fie organizația de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată și dizolvarea constituie modificare de statut și trebuie comunicată Tribunalului București (..), fie, în situaţia în care partidul PSD central nu a procedat în maniera acesta, și în data de 29 iulie 2019 au participat inclusiv reprezentanți din cadrul organizației de partid PSD Teleorman la votarea modificărilor la statut, suntem în ipoteza juridică în care conduita PSD Central echivalează cu însușirea actului ilegal comis de organizația PSD Teleorman in intervalul 7.07.2006- 18.12.2012, ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuși”. , a sesizat Dragnea în cererea de intervenție.

Cererea a fost, însă, respinsă în cursul zilei de astăzi de Tribunalul București, urmând apelul la Curtea de Apel București.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*