liberinteleorman.ro

Aproape 4000 de porci au fost uciși deja în Teleorman. Urmează uciderea preventivă și la Zimnicea

16 iulie 2019

Potrivit datelor furnizate de Direcția Sanitar Veterinară Teleorman, fenomenul uciderii preventive a porcilor în județul Teleorman, după descoperirea mai multor focare de pestă porcină africană, continuă. Până acum, un număr de 3760 animale au fost exterminate, urmând ca uciderea porcilor, bolnavi sau sănătoși, să continue la Zimnicea. Asta se întâmplă, după confirmarea de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală a 12 focare de pestă porcină africană în perimetrul localității.

Conducerea DSV Teleorman nu pare să reconsidere în niciun fel măsura uciderii TUTUROR suinelor din localitățile cu probleme, indiferent dacă sunt sănătoase sau bolnave, lucru care continuă să neliniștească și să nemulțumească oamenii. Uciderea preventivă a animalelor din Zimnicea este programată pentru data de 18 iulie 2019. În continuare, târgurile de animale din județ sunt anulate, iar noi cazuri de boală au fost identificate în localitatea Țigănești.

DSVSA Teleorman solicită în continuare sprijinul oamenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorități, având în vedere consecințele economice grave generate de apariția acestei boli. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar  din localitate, DSVSA Teleorman  sau autorităților locale. Proprietarii animalelor afectate de PPA vor fi despăgubiți de stat în condițiile prevăzute în legislație.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dragnea ”tremură” după gratii. Un nou termen de redeschidere a dosarului TelDrum, la Teleorman

Următorul articol

Mioara Toțe (șef ADP Alexandria) despre invazia țânțarilor: „Oamenii s-au învățat așa, în alte orașe nu se poate sta deloc din cauza țânțarilor!”

Cele mai recente articole de Actualitate