Apel umanitar. S-o ajutăm pe Daria Nedea să se deplaseze din nou!

în Actualitate/Cultură

daria Carmen Dumitrescu

Daria Nedea are 19 ani și este un elev eminent.Viața ei n-a fost, însă, prea simplă, pentru că Daria n-a putut merge niciodată. Drama ei a început încă de la naștere, pentru că fiind născută prematur a intrat pentru o vreme în comă și, din cauza privării creierului de oxigen pentru o perioadă de timp, fetița a primit povara unei parapareze spastice. O povară pe care avea s-o ducă pentru tot restul zilelor ei. De atunci, singurul ei mijloc de deplasare este un scaun rulant, care o ajută să trăiască relativ normal și să-și urmărească țelurile cu o ambiție incredibilă. La liceul teoretic „Constantin Noica”, ea este unul dintre copiii care au întotdeauna medii anuale mai mari de 9. Duminica trecută, atunci când a început cursurile ECDL, i s-a rupt scaunul rulant, fapt care pentru ea e echivalent cu situația în care noi am fi dacă ni s-ar reteza picioarele.

daria2Apelul la Casa de Asigurări de Sănătate a fost zadarnic, Daria aflând că abia peste trei ani ar putea să-și achiziționeze un nou scaun rulant prin intermediul acestei instituții. De aceea, acum ea caută cu disperare unul sau mai mulți oameni binevoitori, care ar dori să o ajute să se deplaseze din nou.

În acest sens, Ziarul Liber în Teleorman face un apel către toți cei care au posibilități materiale, dar și resurse sufletești deosebite, să se implice în demersul de a o ajuta pe Daria să-și ducă visurile mai departe. Cei interesați sunt rugați să ne contacteze, pe pagina pe Facebook sau pe adresa de e-mail a ziarului nostru – [email protected] – pentru a găsi împreună o soluție pentru a sprijini un copil care mai are încă multe de arătat lumii.

Donațiile se pot face în contul RO37 CECE C001946217594311, deschis la CEC Bank pe numele mamei copilei, Nedea (Bălan) Mariana.

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*