liberinteleorman.ro

Apel umanitar pentru salvarea unui copil cu probleme cardiace de la DGASPC Teleorman

23 august 2023
Advertisement

D.G.A.S.P.C. Teleorman solicită sprijinul comunității pentru a ajuta un copil în vârstă de 3 ani din sistemul de protecție specială, ale cărui detalii personale rămân confidențiale din motive legale. Copilul s-a născut cu o malformație cardiacă gravă și are nevoie urgentă de transfuzii de sânge.

La scurt timp după naștere, copilul a fost diagnosticat cu sindrom de cord stâng hipoplazic, regurgitare tricuspidiană severă și insuficiență cardiacă de clasă IV NYHA. Pentru a corecta această malformație, micuțul a suferit două intervenții chirurgicale deschise la inimă. În prezent, el este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie din București, la secția de Cardiologie pediatrică, unde luptă pentru a-și salva viața.

Situația medicală delicată a copilului impune necesitatea constantă de transfuzii de sânge pentru a-l menține stabil. Acest apel îi îndeamnă pe toți cei care pot și doresc să doneze sânge să se prezinte la Centrul De Transfuzie Sanguină Teleorman. Donatorii sunt rugați să menționeze că donează pentru „copilul din sistemul de protecție specială al D.G.AS.P.C. Teleorman”. Este important de menționat că, deși copilul are grupa sangvină B, Rh pozitiv, donațiile pot veni din oricare grupă sangvină, acesta fiind un caz deosebit.

Pentru a fi eligibili pentru donare, donatorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani.
  • Greutatea de peste 50 de kilograme.
  • Puls regulat între 60 și 100 de bătăi pe minut.
  • Tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg.
  • Nu au suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni.
  • Femeile nu trebuie să fie însărcinate, în perioada de lauzie sau în perioada menstruală.
  • Persoanele donatoare trebuie să nu fie obosite și să nu consume grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înainte de donare.
  • Nu trebuie să fie sub tratament pentru diferite afecțiuni, cum ar fi hipertensiunea, bolile de inimă, bolile renale, bolile psihice, bolile hepatice, bolile endocrine.
  • Donatorii nu trebuie să fi avut sau să aibă boli precum hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie cu dioptrii peste -6, sau cancer.

Centrul De Transfuzie Sanguină Teleorman este locul unde puteți face această faptă bună. Pentru informații suplimentare și programare, puteți apela la numărul de telefon: 0347 410 505. Programul de donare este de luni până vineri, între orele 7:20 și 12:20.

Fiecare donare de sânge poate face diferența în lupta copilului pentru supraviețuire. Aduceți speranța și sprijinul vostru în viața acestui mic luptător!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ică Florică Calotă: „Funcționarii și specialiștii din primăriile rurale vor primi bani pentru transport”

Următorul articol

„Românii au talent” – Sezonul 14 caută noi talente: Ești gata să-ți arăți abilitățile?

Cele mai recente articole de Actualitate