liberinteleorman.ro

Apărarea lui Dragnea: „Sunt total nevinovat!”

15 aprilie 2019

Carmen Dumitrescu

Și s-a prezentat Dragnea astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi audiat. Desigur, deranjul a fost mare, dar dacă nu mergea, nu-l mai puteau apăra de propria lașitate nici cei mai loiali dintre pesediști. Ce a găsit el de cuviință să spună judecătorilor, după ce, de ani întregi, ies la iveală zeci de infracțiuni în spatele cărora el s-a aflat, fără niciun dubiu? Ei bine, Dragnea n-a găsit nimic mai inspirat să declare decât: „Sunt total nevinovat!”. Orice a spus înainte sau după această enormitate se poate tăia cu creionul. Pentru că abia acum, cu prilejul verbalizării acestei „nevinovății” ne putem da seama că Liviu Dragnea nu e un individ cu care se poate discuta rațional. Liviu Dragnea trăiește într-un univers paralel, în care cei care îl înjură pe bună dreptate sunt extrem de puțini și, de principiu, plătiți sau manipulați, iar cei care-l susțin sunt cu sutele de mii. În capul lui Dragnea, el este eroul în fața cărora masele reacționează precum oamenii din Craiova, care au și mărturisit că principalul motiv care i-a determinat să fie alături de Dragnea și PSD e faptul că li s-a dat combustibil.

Ar fi totuși interesant ca Liviu Dragnea să spună „Sunt total nevinovat!” în fața propriilor săi oameni, în primul rând. Să vadă reacția loialilor și dependenților la emiterea unei astfel de afirmații. Căci n-avem nici cea mai mică îndoială că Fișcuci, Pitiș, Cristescu, Gâdea, Tăbăcitu, Tatu, ar reacționa altfel decât printr-un puternic hohot de râs, cu sensul: „Tu ne spui asta nouă, care am semnat în locul tău, ca să te răzbuni că n-am furat mai mult împreună?”

Dar și mai interesant ar fi ca Liviu Dragnea să spună „Sunt total nevinovat” în fața vecinilor de curte ai Teldrum, care n-au apă la robinet și mânâncă la lumina lumânării. Sau în fața copiilor instituționalizați, nevoiți să se lupte zilnic cu frustrările unor îngrijitoare care-i văd ca pe niște nume din tabel și care nu au în fiecare lună mâncarea asigurată dacă instituția publică nu semnează contractul cu firma de casă a PSD, singura capabilă să furnizeze conserve la suprapreț. Sau în fața pensionarilor care-l votează, pentru că li s-au spălat creierele cu ideea aceea nesimțită cum că PSD le dă pensiile, din care trăiesc o săptămână și apoi fac foamea privind pe geam, la strada din ce în ce mai pustie, pentru că nepoții și copiii lor au plecat spre zări mai confortabile.

„Sunt total nevinovat” e expresia cea mai vie a bolii profunde în care se zbate mintea lui Liviu Dragnea de ani buni. Ea arată lipsa absolută a contactului cu realitatea și, mai ales, absența iremediabilă a conștiinței. Pe care n-o va vindeca nimic. Nici țipetele oamenilor care îi cer să deschidă ochii ca să vadă ce-a făcut, nici trei ani și șase luni de închisoare…. Liviu Dragnea nu e total nevinovat, dar e total irecuperabil.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Culisele incendiare ale mafiei teleormănene: „Cine vrea să facă afaceri în județ tratează cu Fișcuci, cine vrea să reușească în Alexandria vorbește cu Nae Tatu”

Următorul articol

Lipitorile teleormănene strigă la Înalta Curte: „Dragnea Președinte!”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică