liberinteleorman.ro

Apa Serv Alexandria a devenit client fidel al firmei lui Boboc. Nota de plată, la masa poporului, vă rugăm!

21 iunie 2015

Monica Vasilescu

Cine locuiește în Alexandria știe că Apa Serv este operatorul local de distribuție a apei potabile, angajat să satisfacă aşteptările consumatorilor. Avem rezerve că o face cum trebuie, dar asta este poate doar opinia noastră. La prima vedere, ar părea că Apa Serv este Boboc, tatăl, fiul și alte câteva rude, plus Ciprian Gurban, acesta din urmă fiind băiat de mingi. Așa cum arată acum, Apa Serv este personificarea celor care au condus-o. O societate cu datorii, care nu are ca obiectiv să facă profit, ci, probabil, să meargă, continuu, pe pierderi.

”Evoluția” acestei unități are la rădăcină un balaur cu șapte capete. A fost condusă vreme bună de cunoscutul Valentin Boboc, un personaj care a părăsit-o (fizic) după ce a simțit rost de a urca pe scara socială odată cu pătrunderea în Casa Poporului, pe care, fie vorba între noi, de când a văzut-o și-a propus să-i facă o copie la Alexandria. Câtă vreme se ocupă de proiecția căsoaiei în curtea în care locuiește cu fiul său și de excursii cu Parlamentul prin țările pe care le descoperă acum pe banii statului, Valentin Boboc a lăsat firma Consiliului local Alexandria pe mâna unui om făcut după chipul și asemănarea sa. Inginerul Gurban Marius Ciprian a venit din neant și este director general la Apa Serv – coordonator pe zona asta de plai, slavă Cerului, nu pe tot județul. Îi este șef lui Constantin Slăbescu, director adjunct, care n-a revoluționat el Alexandria, dar a fost primar în două mandate și măcar pentru asta ar fi meritat să nu-i fie subaltern unuia precum Ciprian, pe care nu mai are niciun rost să-l prezentăm, că am mai trosnit câteva articole de mare importanță jurnalistică. Putem reaminti, totuși, că flăcăul, fost băiat de casă la PNL, a devenit esență de PSD și a preluat scaunul de director îndată ce idolul său a ajuns parlamentar. Dacă ar fi să facem o analiză la prima vedere, ne pare că în activitatea efectivă a lui Ciprian este ceva ezoteric. Atât de ascuns încât nici cei din interior nu văd mare lucru dinspre biroul lui Gurban, chiar dacă ușa lui stă mai tot timpul larg deschisă. Dacă munca în folosul societății nu este așa expusă, vădită este relația cu familia-caracatiță. S-a agățat de Boboc precum înecatul de pai, ajungând în stadiul de a avea aceleași manifestări, ne referim aici la personalitate, vorbă, dicție.

Când ai arta și designul de a face avere cu statul…

I-am mai făcut publicitate gratuită firmei Construct Art Design, SC administrată de fiul deputatului Boboc Valentin, care nu lipseşte din contractele pe care municipalitatea le gestionează cu bănişori publici. Am povestit că Primăria Alexandria cumpără de la firma familiei Boboc câteva sute de topuri de hârtie pe an, dar și alte obiecte de papetărie. Am relatat și ”flagrantul” când salariați ai SC Apa Serv SA au fost surprinși în timp ce lucrau la acoperișul casei ce aparține fiului de parlamentar. Așa cum am mai spus, și zidăriile prin locuința sa şi gardul curţii s-au făcut tot cu un SRL al primăriei, de data acesta cu ASCE (Administraţia Străzilor Construcţii Edilitare). Și nu doar atât. Firma juniorului Boboc a închiriat utilaje celor de la ASCE, pentru lucrări de deszăpezire. Strângător de bănet precum tatăl său, Boboc mic a avut în proprietate personală un utilaj pe care l-a vândut ASCE, cu factură în valoare de 63800 mii lei.

Autoturismul juniorului Boboc, în curtea Apa Serv

Între timp, ziarul Liber în Teleorman a depistat că arta și designul de a transforma totul în bani, prin societățile statului, a pătruns adânc în acțiunile lui Boboc Bogdan, astfel că atunci când a voit să scape de o mașină a vândut-o, legal, societății condusă de prietenul său – Ciprian. De la SC Apa Serv SA Alexandria, prin intermediul unei cereri în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public (foto), ni s-a confirmat că autovehiculul cu numărul de înmatriculare TR 05 JHH a fost cumpărat conform programului de achiziții anual, respectând procedura de achiziție stabilită prin OUG nr. 34/2006, procedură finalizată prin notificarea în SEAP nr.135792 din 27.09.2014. Mașina care se află acum în parcul auto al Apa Serv a fost achiziționată de la SC Construct Art Design SRL, prin contractul nr. 8459/18.09.2014. Valoarea de achiziție a fost de 28.387 lei. Nu spunem că este mult sau puțin. Probabil că bunul este apreciat la adevărata sa valoare, având în vedere că a aparținut unui fiu de deputat. Cu așa reușite în viața de firmă, nici nu e de mirare cum S.C. Construct Art Design SRL a ajuns, în doar cinci ani de la înființare, la performanța unui loc II la Top Profit România 2014.

Reușitele familiei Boboc sunt fără număr. Multe dintre ele se răsfrâng într-o avere pe roți, care umple curtea comună de mașini, asta în timp ce demnitarul statului conduce de vreo trei ani un autoturism cu numere de Camera Deputaților a României. Se pare că unele dintre frumoasele vehicule sunt trecute pe numele tatălui lui Valentin Boboc sau pe numele altor persoane din apropiere, din motive lesne de priceput. Sursele noastre spun că, în urmă cu cinci luni, domnul deputat a primit cadou un Audi A8, pentru care nu plătește niciun fel de impozit. Prin vecini se povestește că aceștia mai au în posesie un Hyundai Tucson 2007, Land Rover Defender 2005, Mercedes de epocă, Volkswagen Golf roșu și albastru. Aceste date sunt, încă, în verificare, că avem mai greu acces direct la acte.

Până la noi informații despre cine sunt și ce fac cei care conduc sau au influență în destinele unor instituții publice, remarcăm încă o dată că partidele politice sunt în mare parte manta de vreme rea pentru diverși oropsiți ai sorții. Îi fac oameni și apoi bagă mâna în buzunarul poporului, care plăteşte întotdeauna dezmățul. Nu ne-ar surprinde dacă ar veni vremea să plătească și ei, mai ales în zilele noastre, când Justiția pare că nu prea mai are orbul găinilor. Și cum nenea deputatul a stat bine la adăpostul interpușilor, nu este exclus să fie ocolit de aceia care urmăresc respectarea legii. E mai rău pentru copil. De Bogdan, dar și de Ciprian, care îi e ca un fiu. Iar copiii ți-i protejezi, nu ți-i expui. Pe de altă parte, nu este nimeni obligat să stea în două picioare la orice oră, iar Ciprian Gurban a știut de la început în ce se bagă, că avea alt scop în viață decât să căznească sapa. Și sigur nu s-a dus la Apa Serv să decoloreze apa sau s-o facă băubilă.

apa serv

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Fişcuci nu mai vrea să audă de PSD

Următorul articol

Drept la replică ABC Judo Alexandria

Cele mai recente articole de Dezvăluiri