liberinteleorman.ro

Apă mizerabilă la robinetele din Alexandria! Apa Serv ia în bătaie de joc sănătatea populației…

19 septembrie 2017

Carmen Dumitrescu

Protejatul pesedist, Ciprian Gurban de la Apa Serv, pare să se descurce foarte bine în carieră. El a avansat de la nivelul de „nimeni” la cel de director în doar câțiva ani de lipit afișe, așa că are motive să fie arogant. Mai puțin bine se descurcă la Apa Serv, unde înțelegem că s-ar dedica unor combinații și permutări ce sfidează legile țării. Însă nu despre acestea vom scrie acum, pentru că, până se finalizează cercetările în alte privințe, noi aflăm de la mai mulți oameni din oraș că de două luni, la robinetele lor curge apă de culoare maronie. De aceea, ei ne-au trimis și fotografii, prin care demonstrează că lucrurile chiar așa stau și că îngrijorarea lor este reală. Potrivit unei persoane care locuiește în buricul orașului, se pare că îngrijorarea a devenit o stare de spirit prin târg: „Pe strada Ion Creangă (cartierul dinspre fabrica de pâine) apa care curge de două luni la robinet (şi la bucătărie şi la baie) este mizerabilă. Dar absolut mizerabilă. Rişti să faci boli grele, dacă nu bagi de seamă ce curge în cană şi înghiţi mizeria asta. Nu poţi spune că este nici măcar apă menajeră. Cred că primăria şi Apa Serv Alexandria or avea un plan secret de exterminare a populaţiei, că altfel nu-mi pot explica de ce nu anunţă nimic legat de povestea asta. După ce în vară ne-au mâncat zecile de mii de omizi, acum ni se furnizează o apă aşa de mizerabilă, că nu o poţi da nici vitelor.”

De asemenea, aflăm că Apa Serv dă vina pe „proceduri”, deși noi bănuim că nicio procedură din lume n-ar trebui să permită furnizarea apei maronii vreme de două luni: „I-am sunat pe cei de la Apa Serv și mi-au spus că ei au niște lucrări pe diverse străzi și că probabil în zona noastră, după ce au făcut lucrările, nu au spălat țevile. Am înțeles că asta este procedura lor. După o lucrare se face spălarea. Au notat și mi-au spus că vor veni în zonă și vor vedea despre ce este vorba. Și că vor face spălarea. Spuneau că sigur din cauza asta sunt probleme. I-am anunțat că eu saptămâna care vine, merg cu probele de apă la Direcția de Sănătate Publică.”

Se pare, însă, că nu doar la Alexandria omit cei la Apa Serv să spele țevile după reparații, pentru că și la Roșiorii de Vede problema apei maronii revine în atenția publică în mod repetat. De altfel, nu cu multe luni în urmă, un ONG a inițiat chiar procedurile pentru trimiterea în judecată a oamenilor foarte „competenți” de la Apa Serv. Din păcate, cum nimeni nu se mai teme de nimic, nu credem în soluționarea problemelor de către instituțiile implicate, ci preferăm să avertizăm populația să mențină un grad de vigilență ridicat cu privire la apa pe care o consumă și, eventual, să încerce înlocuirea celei de la robinet cu apa îmbuteliată, solicitând eventual decontul de la Apa Serv. Că așa ar fi normal…

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Andrei Oșanu învață oamenii să zâmbească în pași de dans – “Dacă descoperi calea potrivită pentru tine, oricare ar fi aceea, poți să zâmbești în fiecare zi!”

Următorul articol

Baronul e gol!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică