liberinteleorman.ro

Anghel Gică, viceprimarul Alexandriei care l-a amenințat pe posesorul plăcuței suedeze, dă explicații la CNCD: „Când a spus M…E PSD, a spus inclusiv mie, ca membru de partid!”

8 noiembrie 2018

Carmen Dumitrescu

Probabil că toată lumea își amintește amenințarea viceprimarului Alexandriei, Gică Anghel, la adresa posesorului faimos al și mai faimoasei plăcuțe suedeze de înmatriculare. Totuși, pentru cei cu probleme de memorie, amintim faptul că viceprimarul reședinței județului Teleorman, Gică Anghel, a postat pe Facebook în urmă cu mai multe luni, un mesaj cu puternice inflexiuni mafiote. Postarea era următoarea: „Frustratul ăla cu mașina din Suedia cu nr …. PSD, întâi să-i dea mă-sii UE că i-am crescut salariul sau pensia și mai ales să aibă grijă că chinezii nu fac mici numai din câini!”

Și astfel Gică Anghel, un om total inspid, incolor și inodor a devenit peste noapte vedetă națională. S-a vorbit despre el în majoritatea emisiunilor TV o zi întreagă. Totuși, pentru a nu lăsa fapta să se perpetueze, liderul USR Teleorman, Nicușor Lină a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, solicitând luarea unor măsuri pentru a combate astfel de atitudini publice. Mai ales atunci când ele vin din partea unui om politic. După câteva luni de așteptare a venit și explicația viceprimarului Anghel Gică, formulată în scris, ca și cum s-ar fi exprimat oral. Și nu, nu suntem ironici în niciun fel când spunem asta, din simplul motiv că Gică Anghel își începe răspunsul scris prin formularea: „Onorați membri ai Colegiului Director, am onoarea să vă salut!”

Și de aici începe râsul. Nu vom prezenta integral conținutul notei explicative a lui Gică Anghel, pentru că e foarte greu de făcut transcrierea pentru un om care chiar respectă cuvintele, însă vom spicui elementele fundamentale ale apărării acestuia. Nu de alta, dar să nu râdem singuri!

Explicația domnului Gică Anghel sună cam așa: „Am dorit, din respect pentru dumneavoastră să mă prezint personal, din motive medicale (probleme cu coloana vertebrală) și familiale, nu pot să mă prezint și, ca atare, prezint următoarele: Contul meu pe Facebook nu este al viceprimarului Anghel Gică, ci al unui simplu cetățean, al unui simplu membru de partid, calitate în care am și postat. Puteam să retrag, să șterg postarea, să spun presei locale anti PSD că nu sunt eu (și uitasem postarea când m-au sunat, trecuse ceva timp), dar mi-am asumat.”

Să ne oprim, momentan, aici și să numărăm minciunile. Domnul Gică Anghel merge foarte bine drept, deși suntem convinși că are mari probleme la capitolul coloană vertebrală. Contul de Facebook îi aparține și în calitate de viceprimar, și în calitate de om. Că omul Gică Anghel trăiește bine mersi datorită viceprimarului Gică Anghel. Că e simplu membru de partid, asta e mai puțin important. Ce e relevant, însă, e că spune că ar fi putut să mintă presa locală (aia anti-PSD, că pe cea pro-PSD n-o poate minți oricum), dar că și-a asumat. Păi să facem o scurtă întoarcere în trecut și să ne amintim cum și-a asumat Gică Anghel postarea exact a doua zi după ce o scrisese (timp îndelungat pentru el, întrucât uitase în mai puțin de 12 ore).

Reproducem, așadar, discuția dintre viceprimar și subsemnata:

R: Și vi se pare normal ca un om politic, care mai e și viceprimar, să scrie așa ceva?

Gică Anghel: Dar ce exprimare vi se pare deplasată? Dacă tot punem așa problema, acei care toată ziua sunt cu M…E PSD, ei au dreptate?

R. Da, dar dumneavoastră nu trebuie să faceți așa ceva… Deci spuneți că telefonul era la dispoziția întregii familii și putea posta oricine?

Gică Anghel: Nu neapărat. Nu!

R. Și atunci?

Gică Anghel: Ați văzut. Și dumneavoastră aveți telefon mobil, nu? Îl mai lăsați pe ici, colo, îl mai uitați prin sală, pe ici, colo, nu-i o problemă. E posibil, da… 

Dar continuăm explicațiile viceprimarului la CNCD, că mai avem de ce râde și mai încolo: „Explicația pentru postarea mea este că tatăl meu este bolnav, iar eu sunt unicul îngrijitor al lui, mi-am pierdut cumpătul și am postat ceea ce am postat. Nu am avut în intenție nimic rău, ci doar am vrut  să fie doar un avertisment pentru acea persoană, să nu continue să ne înjure sau să jignească pe altcineva”.

Așadar, postarea s-a dorit a fi o amenințare și, în plus, bolile par a fi motivul acțiunilor viceprimarului Gică Anghel. Ale sale sau ale părinților, că toată lumea știe că victimizarea e aur la români. Dar continuăm:

„Poate mi-am pierdut calmul ce mă caracterizează și datorită faptului că am suportat ca, după 34 de ani în ARMATA ROMÂNĂ și doi ani în administrația publică locală, cineva care nu mă cunoaște să mă înjure (când a spus M… E PSD a spus inclusiv mie, ca simplu membru de partid. Bunicul din partea mamei a căzut în război la Cotul Donului,bunicul din partea tatălui a luptat până în Caucaz, iar străbunicul a căzut în primul război mondial, în Șarja de la Prunaru. Bunicii și părinții mei au luptat pentru cei mulți și simpli, așa cum fac și eu acum.”

Noi înțelegem de aici că bolile părinților și eroismul bunicilor justifică amenințarea. În plus, amenințarea este pentru un om care și-a petrecut, după cum singur pretinde, 34 de ani din viață în Armata Română, o modalitate de a lupta pentru cei mulți și simpli. Iar omul chiar se crede erou. Că el luptă pentru cei neajutorați. Felicitări, domnu’ Anghel! Sunteți un model pentru toți cei care știu că chinezii nu fac mici numai din câini! Noi, ceilalți, credem că aveți probleme mai grave decât o banală jenă la coloana vertebrală. Deci, sănătate!

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cum și-au bătut joc de Moromeții la Alexandria…

Următorul articol

Tânărul Jurnalist al Anului 2018: Înscrie-te! Ediție aniversară – 20 de ani

Cele mai recente articole de Din culisele politice