liberinteleorman.ro

Angelică Iliescu sau… cum îți vinzi convingerile pe un poligon?

angelicaCarmen Dumitrescu

Consilierul județean Angelică Iliescu a fost întotdeauna un om orientat. El face parte, de fapt, din categoria personajelor care se implică în politică pentru a-și fixa tentaculele acolo unde contează. Și, de regulă, viața demonstrează multora că banii contează mai mult decât convingerile. Angelică nu face notă discordantă cu această categorie de indivizi. Dimpotrivă, el a înțeles că e mai bine să-ți sprijini afacerile politic și să stai în banca ta cât mai tăcut, pentru că sunt slabe șansele să te vadă cineva atunci când fentezi sistemul. Consilierul județean analizat în această săptămână a fost, pe vremuri, un fervent activist democrat-liberal. Profund implicat în viața organizației PDL de la Videle, aceasta devenise la un moment dat chiar oponentul lui Lucian Militaru în partid, intenționând și el să candideze la primăria orașului. Planul nu i s-a conturat cu prea mare precizie, dar Angelică e un individ constructiv, așa că s-a apropiat de liderii județeni ai formațiunii politice de la acea vreme și a reușit să-și transforme situația de supleant în lista consilierilor județeni în aceea de ocupant al unui fotoliu din sala mare a Palatului Administrativ. Și acolo a rămas până în zilele noastre, timp în care nu s-a făcut remarcat prin nimic. Vocea lui nu s-a auzit niciodată în forul decizional iar ridicatul mâinii i-a rămas obligația de bază, fiind condiția esențială pentru încasarea indemnizației. În toamna anului trecut, Angelică a făcut un prim pas spre afirmare, dar tot din interese materiale. Identitatea lui a devenit mai familiară publicului larg după ce, împreună cu o parte dintre colegii de partid, și-a luat catrafusele și s-a mutat la PSD în baza Ordonanței 55. Dacă în privința primarilor Opoziției nu vom judeca prea dur trădarea, aceasta fiind justificată în multe dintre cazuri de interese ale comunităților pe care ei le reprezintă, în cazul unui consilier județean part-time precum Angelică vom privi trădarea de atunci ca pe o hibă de caracter. Pentru că gurile rele, dar informate, susțin că trecerea consilierului județean analizat la PSD a fost determinată de interesul de a pune mâna pe poligonul de la Videle. Iar negocierile care s-au purtat la acea vreme i-au garantat lui Angelică faptul că dorința lui de a avea și poligon, pentru a asigura succesul școlii de șoferi pe care o patronează, va fi îndeplinită cu sprijinul primarului social-democrat din Videle. Și trocul s-a realizat ușor,  astfel că Angelică are astăzi tot succesul în afaceri pe care îl merită. Păcat că nu face niciun fel de efort pentru a avea un succes real și în politică, mai ales că stofă are. Acum, nu știm cu stă cu discursul și cu inițiativa… Dar e clar că dacă se schimbă guvernarea și interesul i-o va cere, Angelică se va întoarce în rândurile foștilor săi parteneri, pentru a-și mai asigura vreo sursă suplimentară de venit. Căci în definitiv, ce e politica dacă nu reproducerea la scară largă a primei meserii practicate vreodată?

Nota Redacţiei: Primarul Nicolae Bădănoiu neagă că i-ar fi dat poligonul lui Angelică Iliescu, susţinând că acesta a fost obţinut de consilierul judeţean analizat în timpul mandatului lui Lucian Militaru.

 

Advertisement

3 Comments

 1. Sa nu uitam ca Angelica a fost cu multi ani in urma sofer pe salvare la Spitalul Videle.
  A furat un motor,a fost prins ,dat afara si angajat la Schele Poieni ocupandu-se cu problemele de inmatriculari ale autovehicolelor din petrol.
  In 2009 a fost dat afara din Petrom pentru unele smecherii dar castigarea alegerilor de catre basescu si faptul ca numai PDL a ranas la guvernare au facut la Angelica sa ajunga mare sef la RAR.

 2. Acum Angelica este responsabil cu timpul liber la RAR.
  Sa speram ca ,,baietii cu ochii verzi” isi vor face datoria cat de curand.

 3. Iliescu Angelica este finul lui Stefan Viorel managerul Petrom de la Sucursala Videle.
  Firma domnului ,din umbra, Iliescu Angelica este in contract cu cei de la Petrom !!!!!!!
  Sper ca organele statului sa se sesizeze si sa ia masuri.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ion Popa, nelipsit de la Ziua Comunei Islaz

Următorul articol

Kamara vrea să revină la Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitatea politică