Angajaţii Prefecturii şi ai deconcentratelor s-au specializat în Londra şi Barcelona

în Actualitatea politică

IMG_5573Carmen Dumitrescu

Modernizarea administrativă rămâne un subiect tabu. Mai ales în Teleorman, unde oamenii s-au obişnuit ca interacţiunea lor cu administraţia publică locală să fie mai curând o încercare a nervilor decât un demers firesc şi agreabil. Asta nu înseamnă că nu se fac eforturi la nivel judeţean pentru ameliorarea situaţiei, de care tot mai mulţi conducători de instituţii sunt cât se poate de conştienţi. Tocmai din acest motiv, Instituţia Prefectului Teleorman a accesat fonduri europene pentru a-i familiariza pe angajaţi cu felul în care se face administraţia în ţări civilizate, precum Anglia sau Spania. Proiectul, în valoare totală de 1.095.495 lei, a avut drept scop îmbunătăţirea competenţelor personalului din cadrul Instituţiei Prefectului şi al deconcentratelor teleormănene, în sensul modernizării şi eficientizării serviciilor furnizate cetăţenilor.

În cursul zilei de 23 ianuarie a avut loc  şi conferinţa de închidere a proiectului la Restaurantul Rustic din Alexandria. Prezentă la eveniment, prefectul judeţului, Carmen Daniela Dan, a admis faptul că schimbul de experienţă a fost foarte util, pentru că angajaţii instituţiei pe care o conduce au fost extrem de inspiraţi de felul în care se face administraţia publică în lumea civilizată. În cadrul proiectului, au fost trimişi în Marea Britanie, la Londra şi în Spania, la Barcelona un număr de 30 de angajaţi ai Prrefecturii şi deconcentratelor, în vederea unor vizite de studiu. Potrivit iniţiatorilor proiectului, acesta şi-a atins scopul, pentru că 286 de persoane din Instituţia Prefectului şi din cele 15 servicii publice deconcentrate din judeţ sunt acum capabile să implementeze un management public modern, în toate componentele acestuia, şi să continue în ritm accelerat reforma de modernizare instituţională.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*