Angajații miliardarului Ioan Niculae, neplătiți de luni bune, au primit promisiuni de la liberali

în Actualitatea politică

Oamenii care lucrează la Combinatul Chimic de la Turnu Măgurele, aflat în acest moment în insolvență, nu și-au mai primit salariile din luna octombrie a anului trecut.

Angajații miliardarului Ioan Niculae, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, au stat în grevă din cauza faptului că muncesc în condiții improprii, fără apă caldă și căldură, și se duc acasă fără niciun ban de patru luni. Ei primesc acum promisiuni de la liderul filialei județene a PNL, senatorul Eugen Pîrvulescu, după ce acesta a făcut demersuri la Guvern să fie rezolvată situația.

„Angajații de la Donau Chem își vor primi salariile restante. Am promis salariaților de la combinatul Donau Chem, societate intrată în insolvență, că vom rezolva problema privind neplata salariilor, și am găsit soluția legală la Guvern.

În urma discuțiilor purtate, săptămâna trecută, cu premierul Florin Cîțu, în care am prezentat problema apărută la combinatul turnean, Guvernul a emis pe 19 februarie o ordonanță pentru modificarea Legii 200 din 2006, privind plata creanțelor salariale din Fondul de Garantare.

Așadar, potrivit noii ordonanțe, din Fondul de Garantare se va asigura și pentru angajații de la Donau Chem plata restanțelor salariale ce rezultă din contractele de muncă încheiate de către aceștia cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunțate hotărâri judecătorești definitive de deschidere a procedurii de insolvență.

Acest lucru înseamnă că în perioada următoare angajații de la Donau Chem își vor primi cu siguranță drepturile salariale.

Totodată, cred cu tărie că situația angajaților de la combinat va reveni la normal, iar pentru economia județului este de dorit ca activitatea de la combinat să nu fie sistată”, a transmis Eugen Pîrvulescu într-un comunicat de presă.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Statistica arata ca aproximativ 95%din societățile aflate în insolenta ajung la faliment..desi nu șanț economist cred ca insolenta e pierdere de timp .si bani plus complicații.atat economice .juridice si sociale

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*