liberinteleorman.ro

Angajări și concedieri dubioase la Poliția Locală Alexandria

21 septembrie 2018

Carmen Dumitrescu

La Poliția Locală din Alexandria se angajează, în general, oameni de un anumit calibru în deținerea de pile, cunoștințe și relații. Știm, de exemplu, că în acte figurează angajată la Poliția Locală fina primarului Victor Drăgușin, Cristina Teodorescu, dar în fapt ea nu trece niciodată pe la locul de muncă, desfășurându-și activitatea în Primăria Alexandria, pe rețeta angajărilor fictive pe care Drăgușin a învățat-o de la Liviu Dragnea. Mai știm că în Poliția Locală Alexandria își desfășoară activitatea (de data aceasta pe bune) sora fostului viceprimar, Ionuț Neacșu, care n-a găsit de lucru în domeniul ei, așa că a profitat de contextul politic bun în care i se găsea fratele și s-a angajat la stat. Dar, la Poliția Locală Alexandria, se întâmplă unori ca oamenii să ia concursurile de angajare accidental, fără a fi foarte documentați în domeniul pilelor, cunoștințelor și relațiilor. Ce se întâmplă cu ei? Ei bine, pentru că posturile sunt arvunite, oamenii sunt concediați după ce-și termină perioada de adaptare. Este cazul unei doamne în vârstă de 52 de ani care a susținut concursul de angajare la poliția locală, intrând ulterior sub tutela surorii lui Ionuț Neacșu și confruntându-se, timp de un an de zile, cu toată ura și frustrarea unui sistem care nu admite prezența unor elemente care nu provin din cercul PCR (Pile, Cunoștințe, Relații).

Vica Tănase are o poveste foarte interesantă de spus despre felul în care se procedează cu elementele străine sistemului, atunci când ele ajung în mod accidental în interior: „Am lucrat la Poliția Locală din Alexandria, la Departamentul Control Mediu. Am luat concursul pe bune, pe puterile mele, anul trecut. Am fost 7 pe loc, unul nu s-a prezentat și, din toți, doar eu am trecut de proba scrisă. Așa că de la 1 august 2017 m-am încadrat în Poliția Locală Alexandria. Acolo am lucrat împreună cu colega de compartiment, care era mai veche, din 2015, Iordan Monica. Ea este sora fostului viceprimar Ionuț Neacșu. Ea a fost îndrumătorul meu, dar pe parcurs numai îndrumător n-a fost. De la început, am mers și eu pe lângă ea, ca să văd cum lucrează și ce face. Și mi-a zis: „Te rog să pleci de lângă mine, că-mi stai în cap și nu pot lucra!” Am înțeles, m-am gândit că ăsta e stilul ei de lucru. M-am dus la mine la birou. Și de atunci, când o întrebam ceva îmi spunea: „Să știi că am altceva mai bun de făcut decât să-ți explic ție!” Eu am venit din afară, am lucrat la CEC 17 ani. Nu puteam învăța din hârtii, trebuia să mă îndrume cineva. Îmi spunea Monica Iordan că am facutate la X și O, că sunt proastă cu diplomă. N-a fost ușor pentru mine să vin din afară și să trec prin așa ceva. Eu sunt economist de profesie. Atmosfera în toată perioada asta de stagiu la Poliția Locală a fost foarte stresantă pentru mine, mă jigneau în ultimul hal, că nu mă duce capul, că sunt incompetentă, că nu înțeleg nimic. Și mă tot amenința că la terminarea perioadei de stagiu n-o să rămân în instituție, că o să plec acasă. Dar eu sunt unicat în istoria primăriei, ca după un an de stagiu să plec acasă. Nu s-a mai întâmplat așa ceva. Trebuia ca la finalul perioadei să susțin niște testări. Ori, n-am mai susținut nimic. S-a dat la toți angajații primărei o testare, care am înțeles că n-ar fi fost legală. Și am răspuns bine la 5 întrebari din 10. 5 e notă de trecere. Ori, eu am fost debutant. Nu puteam, într-un an de zile, să acumulez toate cunoștințele pe care le aveau cei angajați în primărie de zeci de ani. Nu am mai fost testată deloc, însă mi s-au dat note sub 3 pe evaluare, ca să nu trec mai departe și să mă elibereze din funcția publică. Doar că  eu nu am fost evaluată. Și așa s-a și întâmplat. ”

Foarte interesantă este discuția pe care doamna Vica Tănase a avut-o cu șeful Poliției locale Alexandria, Iulian Ulmeanu: „Am mers să vorbesc cu șefu. I-am zis că poate am ocupat locul cuiva, poate era dedicat altcuiva. A tăcut, așa că l-am rugat să mă lase să trec mai departe și i-am zis că ulterior mă transfer. Și știți ce mi-a zis: „Și dacă nu te transferi și nu mai pleci?” Eu ce să înțeleg de aici? Au vrut neapărat postul meu și le-a fost teamă că dacă trec mai departe, nu mai plec. Așa că, începând cu 14 august, nu mai sunt funcționar public.”

Vica Tănase a deschis proces în instanță, pentru faptul că a luat note pentru o testare la care n-a participat niciodată, note pe care le-a și contestat la șeful Poliției Locale, fără succes, însă.

Contactat telefonic pentru a răspunde acestor acuzații, Iulian Ulmeanu, șeful Poliției locale Alexandria a declarat următoarele: „Nu sunt eu șeful întregului personal, domnul primar este. Doamna Vica Tănase era încadrată debutant și nu a corespuns funcției. Nu a putut să-și îndeplinească funcțiile de serviciu. Colega ei a ajutat-o cu tot ce a putut, i-a pus la dispoziție bibliografie. Nu a jignit-o deloc. Eu cred că decizia este corectă. Nu i-am sugerat niciodată că locul ei ar fi dedicat.”

Înțelegem astfel că și Cristina Teodorescu își îndeplinește atribuțiile de serviciu la poliția locală și nu pierde timpul prin primărie, dar, mai ales că un om care se consideră capabil să poarte emblema Poliției, chiar și locale, pe uniformă, n-ar trebui niciodată să mintă. Din păcate, foarte puțini par a mai fi conștienți de sacralitatea unui scop: acela de a te asigura că protejezi pe cei care au nevoie de protecție, nu pe cei care au pile.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Fotbal feminin: Universitatea Alexandria, victorie categorică în prima etapă

Următorul articol

SURSE. Cauza îmbolnăvirii copiilor de la Grădinița 10: stafilococul auriu!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică