Angajări pe ochi frumoși la DGASPC Teleorman. O tânără fără studii de specialitate e psihopedagog pentru copiii cu dizabilități!

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

La Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, angajările se fac în continuare într-o manieră cel puțin discutabilă. Asta în condițiile în care instituția are un trecut consistent în privința angajărilor pe bani sau pe pile. Nu cu mult timp în urmă, mai precis pe la mijlocul lunii septembrie, instituția a angajat pe poziția de psiholog în cadrul Serviciului de Adopții și Post-adopții pe o anume Paulina Vasile, celebră dintr-un rechizitoriu al Direcției Naționale Anticorupție, care o menționa pe respectiva printre beneficiarele unor joburi în cadrul instituției în schimbul a diverse sume de bani. Mai nou, aceeași instituție a angajat de curând o tânără absolventă a Facultății de Științe ale Educației din cadrul Universității din Pitești pe postul de psihopedagog în cadrul Serviciului de Evaluare complexă a copilului cu dizabilități.

Ocuparea unui post de psihopedagog presupune absolvirea unei facultăți de psihologie, nu de pedagogie. Cu atât mai mult cu cât tânăra lucrează cu copiii cu dizabilități. Aceasta a obținut la proba scrisă 81,33 puncte, deși nu prea știm cum, în contextul în care are în palmares un modul de psihologie, care nu echivalează în niciun univers cu o diplomă de absolvent de psihologie. În consecință, nici cunoștințele nu pot fi suficiente pentru a putea avea o abordare profesionistă a copiilor cu dizabilități. Dar la DGASPC Teleorman, instituție specializată în angajări fictive și pe bani, nu contează o angajare în plus pe ochi frumoși.

La proba scrisă, Ileana Caravețeanu a obținut nota 8.33, iar comisia de examinare s-a declarat mulțumită de abilitățile unei copile fără studii de specialitate, în condițiile în care tocmai DGASPC ar trebui să demonstreze preocupare pentru calitatea oamenilor pe care îi are în subordine. Sau poate, pur și simplu, erau atât de obosiți, încât au confundat psihologia cu pedagogia și au crezut, ca de obicei, că procedează corect. Exact așa cum au crezut ani la rândul că nu e nicio problemă să angajezi oameni pe bani, la recomandarea șefului instituției. Din păcate, singurii care au de suferit sunt copiii aflați în situații vulnerabile, pe care nu-i protejează, de fapt, nimeni…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*