liberinteleorman.ro

Andrei Răileanu, tânărul antreprenor care modernizează agricultura – Ce este Plugarul.ro

26 mai 2023

În lumea antreprenoriatului, există oameni care nu se tem să-și pună în aplicare viziunile și să aducă schimbări reale într-un domeniu de activitate considerat conservator. Andrei Răileanu, un tânăr antreprenor cu o pasiune puternică pentru agricultură, a reușit să facă exact acest lucru. La sfârșitul anului 2021, el a lansat platforma „Plugarul.Ro”, o cooperativă virtuală care primește comenzi din toată țara și poate acoperi nevoile oricărei ferme mici, prin simplificarea procesului de cumpărare. Astăzi, platforma sa este recunoscută drept o inovație importantă în industria agricolă, conectând fermierii din întreaga țară cu furnizori de top, într-un mod eficient și convenabil.

Platforma „Plugarul.Ro” a avut un impact semnificativ asupra comunității agricole din România încă de la început. Antreprenorul Andrei Răileanu spune că pe platformă strânge comenzi din toată țara, de obicei de la micii fermieri, și cu aceste volume obține de la producători și importatori discount-uri mult mai mari decât pot obține ei individual. „Modelul nostru de afaceri ne permite să funcționăm cu adaosuri mici, între 1-5% și așa clientul obține un preț mai bun. Până în momentul de față, suntem furnizori pentru aproximativ 1000 de clienți din toată țara, cărora le furnizăm de la pesticide, semințe, piese de uzură și atașamente pentru utilaje, până la robineți industriali pentru irigații. Furnizăm inclusiv motorină în 24 de ore oriunde în țară, prin contractele pe care le avem cu principalele rafinării din țară”, a spus tânărul antreprenor.

Andrei Răileanu știe că, în era digitală în care trăim, inovația și tehnologia sunt cheia pentru a aduce îmbunătățiri în diverse industrii și a devenit, prin „Plugarul.Ro”, un sprijin inestimabil pentru agricultorii mici din România.

„Primii pași au fost făcuți cu greu, mai ales că noi cerem plata în avan și clienții nu aveau încredere să facă o plată de câteva mii de lei unei firme din Râmnicu Sărat. Dar client cu client, discuție cu discuție, am reușit să oferim încredere și profesionalism. Pe site-ul nostru avem recenzii și testimoniale video ale clienților și asta ne ajuta mai departe. Acum, obstacole sunt la tot pasul, zi de zi. Contează mult dacă poți obține ceva din acea situație. De exemplu, am avut la un moment dat un conflict mai mare cu un concurent din piață, din lipsă de comunicare mai mult, care ulterior a devenit partener pe platforma Plugarul. Și s-a dovedit a fi un partener foarte serios și profesionist. Trebuie să fii flexibil și să faci eforturi să înțelegi fiecare situație și fiecare om în parte”, consideră Andrei Răileanu.

Platforma „Plugarul.Ro” aduce o schimbare semnificativă în industria agricolă și sprijină dezvoltarea durabilă a acestui sector. Prin simplificarea procesului de cumpărare și conectarea fermierilor mici cu furnizorii, această cooperativă virtuală a devenit un exemplu de succes în domeniul inovației tehnologice care se află în continuă dezvoltare.

„Ținta este clară. Cooperativa Virtuală să acopere toate nevoile unei ferme mici, prin simplificarea procesului de cumpărare și a transparenței asupra prețului. Țintim să devenim un jucător național important pe piața furnizorilor de produse agro. Suntem într-o piață foarte competitivă și știm că nu poți avea succes decât dacă ești serios, de cuvânt și pui fermierul în centrul atenției tale. Și asta încercăm zi de zi să facem”, a menționat Andrei Răileanu.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Ziua Mondială fără Tutun

Următorul articol

Alexandria: Donează sânge și primește un bilet gratuit pentru prima zi de festival la UNTOLD sau NEVERSEA!

Cele mai recente articole de Actualitate