ANAF central confirmă problemele de la Inspecția Fiscală din Teleorman

în Din culisele politice/Politica altfel

Monica Vasilescu

Teoretic și practic, șefa de la Inspecție Fiscală din ANAF Teleorman, Floriana Mitroi (sau ”Cruella” pentru cunoscători), se află în toate forurile de verificare ale instituției. După cei din conducerea Regionalei ANAF, de la Ploiești, și centrul confirmă verificarea unor aspecte în neregulă la activitatea unității de Inspecție Fiscală, care ar fi blocată de mai mult de șapte luni. Cu toate acestea, în ciorba Florianei Mitroi nu suflă nimeni.

Mai mulți salariaţi din cadrul instituţiei s-au plâns forurilor superioare, semnalând fapte de o gravitate ieşită din comun, care afectază buna funcţionare, cât şi imaginea instituţiei. “Colectivul A.I.F. din cadrul AJFP Teleorman este supus unor condiții de muncă stresante, unor presiuni și tensiuni nejustificate de către conducere, respectiv de Șeful Administrației Adjunct-Inspecție Fiscală – dna Mitroi Floriana. Faptele sunt cunoscute de întreaga instituție, de conducerea acesteia, precum și de organele de conducere superioare din cadrul DGRFP Ploiești”, am citit într-o sesizare a celor care au luat contact cu Floriana Mitroi. Gurile slobode ale Finanțelor spun că Floriana Mitroi are un comportament aflat în afara codului etic și moral al unui funcționar public, utilizând un limbaj nepotrivit pentru o bună desfășurare a activității în cadrul instituției (ridică tonul și jignește personalul din subordine, șicanează în diferite feluri, a creat o atmosferă foarte tensionată în colectiv). Mai mult, ea a generat disfuncționalități și în privința celor care sunt nevoiți să dea bani la ANAF, în sensul că unii contribuabili se luptau să supraviețuiască, iar șmecherii de partid deveneau ”insolvenți” și scăpau de plată. Și am mai auzit alte nereguli care, încă, nu pot fi dovedite cu acte. Toate aceste acuze au făcut obiectul mai multor verificări interne. Zilele trecute, directorul general de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Ploiești, Marinel Rizea, ne-a comunicat că activitatea AIF Teleorman a făcut și face obiectul analizei de către DGRFP Ploiești, iar de la revenirea în funcție a doamnei Floriana Mitroi, din 24.07.2018, s-au identificat o serie de abateri. Acum, și ANAF central confirmă faptele descrise de redacția Liber în Teleorman, într-o cerere în baza Legii 544/2001. ”Aspectele menționate de către dvs. au făcut obiectul unor verificări la finalizarea cărora, în temeiul O.P.A.N.A.F, nr. 443/2014 pentru aprobarea procedurii de control intern al activității desfășurate de structurile centrale și teritoriale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală au fost propuse măsuri de remediere a deficiențelor constatate”, ne-a spus directorul general al Direcției Generale de Integritate din cadrul ANAF, Marius Toader, menționând că numărul pângerilor formulate de către angajați, conținutul acestora și modul de soluționare sunt aspecte exceptate de la accesul liber al cetățenilor. Noi putem înțelege acest fel de protecție și baza legală pe care se interpretează, dar nu putem pricepe sub nicio formă de ce Floriana Mitroi continuă să facă propria lege în AIF Teleorman, să țină activitatea blocată și să le zâmbească în continuare amar în față celor care o contestă. Sau poate că înțelegem și asta, dacă îi atașăm o mustață zâmbetului Florianei Mitroi.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Au avut de recuperat de la mine, persoană fizică suma de 150 lei, reprezentând cheltuieli de judecată, despre care ANAF nu ma anunțat și nu am știut, iar când am fost anunțată de Banca cooperatista Scrioastea, am mers la casieria ANAF în data de 8 februarie.2021 și cu chitanța serie TS 606 ,nr.10000388104 am achitat suma de 150 lei ,atunci fiind informată ce reprezintă această sumă. Am rugat pe dna care vorbește cu un ton ridicat cu toți contribuabilii ,să-mi ridice de îndată poprirea. Am mers de 3 ori pe lună la ANAF ,pentru ca acești domni și doamne nu au reușit nici acum în luna aprilie să-mi ridice poprirea. Astăzi când vă scriu, merg la ANAF și voi face public acest caz, voi da în judecată persoanele vinovate ,voi solicita daune morale ..Ma gândesc că poate m.au confundat cu corupții Teleormanului de unde au de recuperat milioane de Euro ..

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*