liberinteleorman.ro

Amenzi în valoare de 80.000 de lei pentru muncă „la negru” în Teleorman

22 septembrie 2021

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfășurat acțiuni de informare și de control la angajatorii din județ, în conformitate cu obiectivele specifice ale Inspecției Muncii și cu Planul de măsuri realizat de Inspecția Muncii în colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în vederea reducerii incidenței muncii nedeclarate și subdeclarate.

Munca nedeclarată constituie un fenomen extrem de nociv din cauza consecințelor sociale și economice pe care le produce.

Obiectivele campaniei:

  • identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă;
  • identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor;
  • determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL și a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială angajatorul își are sediul social;
  • creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă;
  • diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale;
  • eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare.

Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Teleorman au desfășurat, în perioada 30.08 – 08.09.2021, acțiuni de control la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase – cod CAEN 107, precum și în domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor – cod CAEN 4520, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 80.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

Au fost efectuate 35 controale, fiind depistate 4 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 11 avertismente și au fost dispuse 12 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Activitatea de identificare și combatere a cazurilor de muncă nedeclarată continuă și în perioada următoare, având la bază prevederile Legii nr.53/2003 – Codul muncii, republicată cu modificările și completările ulterioare și ale H.G. nr.905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților, modificată și completată, a transmis Emil-Viorel Ciobanu, inspector șef al I.T.M. Teleorman.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

3940 kg de deșeuri colectate la „Let’s Do It România”

Următorul articol

Deputatul Ică Florică Calotă: „Scumpirea pâinii, fenomen global”

Cele mai recente articole de Actualitate