Amenzi de peste 160.000 lei în doar 24 de ore, la nivelul județului Teleorman

în Actualitatea politică/Administratie

În județul Teleorman nu se mai respectă de câteva zile restricțiile impuse prin ordonanțele militare. În afara completării declarației pe propria răspundere, populația nu mai ține cont de nicio restricție, măștile se poartă pe bărbie, copii sunt scoși la plimbare în aer liber și ținuți în apropierea unor oameni din afara familiei, grupurile mai mari de 3 persoane sunt destul de frecvent întâlnite și așa mai departe. Polițiștii teleormăneni continuă, în aceste condiții, să scrie amenzi, deși nimeni nu are nicio garanție că acestea vor vreodată plătite sau că nu vor fi contestate și anulate în instanță. Totuși, în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au continuat să acţioneze în echipaje mixte, împreună cu jandarmi, militari M.A.P.N. și poliţişti locali pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă.

Potrivit unei comunicări oficiale a IPJ Teleorman, efectivele au fost angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină și pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, 28 aprilie, 186 de polițiști, 66 de jandarmi, 20 de militari și 20 de polițiști locali au verificat modul de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, precum și OUG 1/1999, fiind verificate 51 de persoane aflate în izolare, precum și alte peste 800 din perspectiva respectării interdicțiilor impuse. Peste 300 de autoturisme au fost oprite în trafic doar în ultimele 24 de ore.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice, valoarea sancțiunilor depășind 160.000 de lei, peste 70 dintre acestea sancționând nerespectarea prevederilor OM nr. 3/2020.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*