liberinteleorman.ro

Amenzi de peste 10 milioane lei în Teleorman, de la declararea stării de urgență

Advertisement

Populația județului Teleorman fie n-a înțeles conceptul de „stare de urgență”, fie nu e foarte obișnuită să respecte regulile, dar în mod cert a fost extrem de amendată în perioada dificilă prin care trecem. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman, de la decretarea stării de urgență și până în prezent, pentru nerespectarea prevederilor legale, polițiștii teleormăneni au aplicat peste 5.000 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora depășind 10.000.000 de lei.

De exemplu, în cursul zilei de ieri, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au continuat să acţioneze în echipaje mixte, împreună cu jandarmi, militari M.A.P.N. și poliţişti locali pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada stării de urgenţă. Efectivele au fost angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice în zona locurilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină și pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse.

181 de polițiști, 68 de jandarmi, 12 militari și 22 de polițiști locali au verificat modul de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, precum și OUG. 1/1999, fiind verificate 107 persoane aflate în izolare, precum și alte peste 800 din perspectiva respectării interdicțiilor impuse. În contextul prezentat au fost verificate în trafic peste 400 de autoturisme.

La nivelul municipiului Alexandria și zonei arondate, echipajele mixte, formate din polițiști, jandarmi și militari M.A.P.N, au verificat în trafic peste 140 de autovehicule și au legitimat nu mai puțin de 250 de persoane.

În contextul prezentat a fost depistată o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind plasată în carantină instituționalizată și sancționată conform OM nr.2/2020.

De asemenea, un bărbat din comuna Brânceni a fost depistat conducând un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice, rezultatul testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 8.000 de lei, dintre care două pentru nerespectarea normelor privind circulația rutieră.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Studiile științifice ale industriei producătoare de moarte: adevărul despre nicotina care “protejează” de coronavirus…

Următorul articol

În centrele de carantină din Teleorman au mai rămas doar 99 de persoane

Cele mai recente articole de Actualitatea politică