ISU Teleorman a dat amenzi de 1 290 000 lei

în Actualitate

pompierPersonalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman a continuat în această perioadă acţiunile de control la spaţiile cu afluenţă de persoane cu destinaţia de comerţ, cultură şi turism, din judeţul nostru.
În cadrul acestor activităţi, derulate până ieri, 17 noiembrie a.c., pompierii militari au efectuat 26 de controale inopinate, fiind depistate un număr de 62 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 9 dintre acestea au fost înlăturate pe timpul controalelor, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 avertismente şi 24 de amenzi în valoare de 1 290 000 lei.
Urmare a încălcării grave a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea stabilităţii elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi, prevăzute de Hotărârea de Guvern nr. 915/2015, la 10 dintre obiectivele controlate s-a dispus măsura complementară de oprire a funcţionării ori a utilizării construcţiilor sau amenajărilor respective, conform unui comunicat remis de căpitan Dragomir Adrian Gelu – purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*