Ambulanța Teleorman, precizări referitoare la decesul mătușii lui Cătălin Botezatu

în Administratie/Politica altfel/Sănătate

Monica Vasilescu

Zilele trecute, mătușa lui Cătălin Botezatu a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui stop cardio-respirator. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic, dar sursele mai multor jurnaliști au declarat că aceasta putea fi salvată, dacă medicii sosiți cu ambulanța ar fi avut aparatura necesară pentru a o resuscita. În replică, Serviciul de Ambulanță Teleorman, care a preluat pacienta, spune, într-un comunicat de presă, că ambulanța a ajuns în timp util, cu toată aparatura necesară.

 

”Ca urmare a articolului apărut pe mai multe site-uri de presă și în ziare, Serviciul de Ambulanță Județean Teleorman dorește ca corecteze anumite informații menite să aducă grave prejudicii de imagine instituției, venind cu următoarele precizări:

-în data de 29.10.2017 la ora 17.45 pe numărul unic de urgență 112 s-a primit un apel prin care eram solicitați să intervenim pentru o pacientă inconștientă în localitatea Alexandria.

-la ora 17.45’.48”, solicitarea respectivă, având id-ul 5.463.525/2, a fost alocată ambulanței tip C2, care avea în componența echipajului un medic specialist medicină de urgență

-echipajul nostru a ajuns la locul solicitării la ora 17.51’, găsind pacienta în stop cardio-respirator

-s-au început manevrele de resuscitare imediat, acestea durând aproximativ 50 de minute, adică până în momentul în care pacienta a fost predată în U.P.U Alexandria, unde, de asemenea, au fost continuate manavrele de resuscitare.

-autosanitara tip C2, care a intervenit la respectiva solicitare, avea dotarea standard, adică inclusiv defibrilator

-timpii menționati mai sus sunt confirmați de către protocolul de resuscitare extras din defibrilatorul utilizat, însă acesta, dar și fișa de solicitare sunt documente medico-legale și nu pot fi date publicității

-întrucât ritmul de oprire cardiacă era ,,asistolie”, nu s-a impus administrarea de șocuri electrice, acestea fiind indicate doar în fibrilație ventriculară sau tahicardie ventriculară

-toată medicația administrată, cât și manevrele efectuate, sunt în conformitate cu protocoalele de resuscitare în vigoare”, a anunțat managerul general SAJ Teleorman – Popescu Cristian.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*