liberinteleorman.ro

Ambulanța Teleorman, precizări referitoare la decesul mătușii lui Cătălin Botezatu

Monica Vasilescu

Zilele trecute, mătușa lui Cătălin Botezatu a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui stop cardio-respirator. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic, dar sursele mai multor jurnaliști au declarat că aceasta putea fi salvată, dacă medicii sosiți cu ambulanța ar fi avut aparatura necesară pentru a o resuscita. În replică, Serviciul de Ambulanță Teleorman, care a preluat pacienta, spune, într-un comunicat de presă, că ambulanța a ajuns în timp util, cu toată aparatura necesară.

 

”Ca urmare a articolului apărut pe mai multe site-uri de presă și în ziare, Serviciul de Ambulanță Județean Teleorman dorește ca corecteze anumite informații menite să aducă grave prejudicii de imagine instituției, venind cu următoarele precizări:

-în data de 29.10.2017 la ora 17.45 pe numărul unic de urgență 112 s-a primit un apel prin care eram solicitați să intervenim pentru o pacientă inconștientă în localitatea Alexandria.

-la ora 17.45’.48”, solicitarea respectivă, având id-ul 5.463.525/2, a fost alocată ambulanței tip C2, care avea în componența echipajului un medic specialist medicină de urgență

-echipajul nostru a ajuns la locul solicitării la ora 17.51’, găsind pacienta în stop cardio-respirator

-s-au început manevrele de resuscitare imediat, acestea durând aproximativ 50 de minute, adică până în momentul în care pacienta a fost predată în U.P.U Alexandria, unde, de asemenea, au fost continuate manavrele de resuscitare.

-autosanitara tip C2, care a intervenit la respectiva solicitare, avea dotarea standard, adică inclusiv defibrilator

-timpii menționati mai sus sunt confirmați de către protocolul de resuscitare extras din defibrilatorul utilizat, însă acesta, dar și fișa de solicitare sunt documente medico-legale și nu pot fi date publicității

-întrucât ritmul de oprire cardiacă era ,,asistolie”, nu s-a impus administrarea de șocuri electrice, acestea fiind indicate doar în fibrilație ventriculară sau tahicardie ventriculară

-toată medicația administrată, cât și manevrele efectuate, sunt în conformitate cu protocoalele de resuscitare în vigoare”, a anunțat managerul general SAJ Teleorman – Popescu Cristian.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Nu era mai bine să-ți cari singur geanta, Baroane?

Următorul articol

De dragul ilegalităților, PSD se dezice de proprii membri: Pușcaciu nu este membru PSD, dar bea bere cu Dragnea..

Cele mai recente articole de Administratie