liberinteleorman.ro

Am primit, publicăm! Scrisoare deschisă domnului Adrian Gâdea – Președinte al Consiliului Județean Teleorman

25 iulie 2016

adrian gadeaSuntem mai mulți liceeni teleormăneni, participanți la cea de-a XI-a ediție a concursului Parada Europei, organizat în data de 11 iunie 2016 la Alexandria de către Consiliul Județean Teleorman în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean. Parada Europei a devenit cea mai așteptată manifestare culturală pentru tinerii din liceele din Teleorman, aceasta fiind promovată drept eveniment unic la nivel național.

Realizată ca și competiție în cadrul căreia fiecare liceu reprezintă în mod original o țară, cu ceea ce înseamnă cultură, tradiție și istorie specifice, în funcție de locul ocupat pe podium, se acordă premii ce constau în excursii în țară sau în afara acesteia. Teoretic și practic așa s-a desfășurat Parada Europei. Până în acest an când, după ce evenimentul s-a desfășurat și s-au desemnat câștigătorii, la interval de mai bine de o lună de zile am fost anunțați prin SMS de către conducerea liceelor că trebuie să ne facem alte planuri de vacanță, întrucât premiile anunțate de organizatori nu se mai acordă.

În calitatea dumneavoastră de președinte al Consiliului Județean Teleorman, dar și de președinte în juriul concursului în care și-au disputat șansa 20 de licee, vă rugăm să ne explicați motivele neacordării premiilor obținute. Este adevărat că nicio explicație nu poate să ne bucure mai mult decât plecarea noastră în excursiile  promise, după cum, foarte adevărat este faptul că nimănui nu îi este permis niciodată să se joace cu sentimentele copiilor. Ca tineri entuziaști ce suntem, am fi mâhniți ca prin răspunsul dumneavoastră să înțelegem că Parada Europei, care ni se adresează nouă, liceenilor, și-a pierdut sensul ca și proiect. Suntem încrezători că premiile câștigate vor fi onorate de organizatori iar evenimentul-concurs va continua și în anii următori.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Într-un joc amăgitor al timpului…

Următorul articol

Liviu Neagu și-a făcut rost la PMP

Cele mai recente articole de Actualitatea politică