liberinteleorman.ro

Am ales! Ce am cules?! Gina Curea a mai băgat un mandat la cingătoare

16 iulie 2016

Monica Vasilescu

gina cureaFură alegeri locale. Acum, după ce a trecut febra scrutinului și cunoaștem numele și prenumele celor care timp de patru ani vor ocupa un scaun în Consiliul local Alexandria, tragem linie și începem să punem în balanță bunele și relele. Ziarul Liber în Teleorman va prezenta, pe rând, consilierii locali și va încerca să identifice recomandările pe care le-a avut fiecare pentru a se califica în forul ce face legea locală. Dacă urnele au vorbit, analizăm cum au votat cetățenii când n-au avut de unde alege. Spunem asta fiindcă votul e liber, dar candidații sunt stabiliți de Partid.

 

În Consiliul local din capitala Teleormanului, votul popular a contribuit la repunerea în funcție a unor oameni care au impresia că e suficient faptul că au glăsuit atunci când au depus jurământul de credință. Pe acest principiu extrem de solid, se pare, în forul ce face legea la Alexandria au pătruns indivizi pe care în cursul timpului i-a durut în cot de obligaţiile asumate în calitate de aleşi ai comunității.

Gina Curea a fost una dintre persoanele care au mai vrut o dată în Consiliul local Alexandria, cu toate că nu are un palmars impresionant în activitatea anterioară din această funcție aleasă. Din contră. În puținele sale intervenții, că despre proiecte de hotărâri inițiate nu poate fi vorba, doamna în cauză a pus accent pe controvese cu aleșii din Opoziție, care mai îndrăzneau să deschidă gura și să nu fie de acord cu majoritatea formată. În rest, tot ceea ce am reținut noi, cei care frecventăm ședințele CL de ani buni, din vizitele regulate ale doamnei consilier în legislativul locului este geanta roșie, pe care a etalat-o și în acest început de mandat. Și, pentru că nu avem cum să schimbăm noi în niciun fel strategia pe care o are consilierul Gina Curea în consiliu, nu ne rămâne decât să sperăm că povestea accesoriului nu se va reflecta și în activitatea pe care aceasta o va avea de acum înainte, nu de alta, dar dacă ne-am obișnuit deja să vedem roșu în fața ochilor, iar asta nu ar mai fi un mare deranj, nu vrem să ne dezvățăm de dorința intrinsecă de a-i vedea pe aleși la muncă în folosul comunității care i-a votat. Iar doamna cu cingătoare-n nume ar trebui să reflecte la acest aspect, nu doar să bage mandate la centură, în timp ce poporul ajunge să poarte cureaua de la ceas.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Baronul, trimis în judecată de DNA, „la pachet” cu Ceaușeasca și Bombonica

Următorul articol

Carmen Dumitrescu a navigat printre sufletele bicăjenilor cu romanul AVATAR

Cele mai recente articole de Actualitatea politică