Am ales! Ce am cules?! Epure Haralambie a venit în Consiliul local Alexandria ca la vite

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

epure haralambieFură alegeri locale. Acum, după ce a trecut febra scrutinului și cunoaștem numele și prenumele celor care timp de patru ani vor ocupa un scaun în Consiliul local Alexandria, tragem linie și începem să punem în balanță bunele și relele. Ziarul Liber în Teleorman va prezenta, pe rând, consilierii locali și va încerca să identifice recomandările pe care le-a avut fiecare pentru a se califica în forul ce face legea locală. Dacă urnele au vorbit, analizăm cum au votat cetățenii când n-au avut de unde alege. Spunem asta fiindcă votul e liber, dar candidații sunt stabiliți de Partid.

De vreo lună, a început serios mandatul celor care ”fac legea” în capitala Teleormanului. Consilierii locali s-au așezat la Masa Tăcerii și mulți dintre ei sunt pregătiți să ocupe un loc ”de formă” în Consiliul local Alexandria pentru a domni vreme de patru ani. Printre cei mulți se zărește și Epure Haralambie. Sigur, dacă le spunem oamenilor din oraș, străini de lumea politică și administrativă, că Haralambie stă pe unul dintre scaunele importante de la ”sfat”, aceștia dau abitir din umeri. Bineînțeles, vina le aparține în primul rând lor, pentru că au girat, prin vot, liste de partid cu oameni pe care i-au văzut doar în poze, dacă au avut curiozitatea să răsfoiască pliantele din campania electorală.

Revenind la protagonistul acestei rubrici, aflat pe lista de plată a cetățenilor, el face parte din categoria politicienilor de colțul mesei, în sensul în care nu acesta îi este domeniul cel mai drag sufletului, dar s-o fi gândit că o ușă deschisă în plus nu strică. Din câte am putut afla, Epure Haralambie este un om la locul lui, pe care îl cunosc mai mult oamenii cu animale, decât colegii de partid. Asta pentru că, în viața reală, Epure este medic veterinar. Și nu am avut șansa de a observa cum se comportă cu animalele cărora le oferă servicii medicale, dar față de oamenii din Consiliul local Alexandria are un port inadecvat. La îmbrăcăminte ne referim, că nu cunoaștem, deocamdată, alte aspecte. Noul consilier local a purtat la ședința de CL un tricou mulat pe corp, dând impresia unui paznic, nu a unui ins care a venit să dezbată proiecte de hotărâri pentru popor. Stângăcia provine, probabil, de la faptul că trecerea profesională este una bruscă, de la meseria de doctor veterinar, care îi conferă libertatea în vestimentație, la cea de consilier, unde ținuta nu este obligatorie, dar este esențială. Mai ales că hainele sunt un limbaj nonverbal. Discursul este, desigur, cel mai important, însă ținuta și postura transmit un mesaj cu însemnătate într-o instituție publică, lucru pe care acesta nu l-a luat în seamă până acum. Are, totuși, destul timp să-și ia rolul în serios și să se pună la punct cu modul de a se prezenta la ședințele publice. Nu de alta, dar în postura actuală se aseamănă destul de bine cu un fost consilier local, care a rămas inadaptat cam tot mandatul. Iar noi nu vrem să ne amintim de Edi Oprea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*